“Χτίσε” τέλειο σώμα με το μποξ: 5+1 λόγοι να ξεκινήσεις το πιο παρεξηγημένο άθλημα!

14:30 23/11/2020 - Πηγή: iPop

Το μποξ ομολογουμένως είναι ένα παρεξηγημένο άθλημα. Οι περισσότεροι πιστεύουν ακόμα και σήμερα πως είναι γεμάτο βία και πως το μόνο καλό που έχει είναι ότι μαθαίνεις να παλεύεις. Όμως, τα οφέλη του μποξ είναι πολύ περισσότερα απ’ όσο νομίζεις κι αν τα μάθεις, ίσως να αρχίσεις κι εσύ τις… μπουνιές!

Πολλοί το θεωρούν κατεξοχήν ανδρικό άθλημα, όμως μόνο αυτό δεν είναι. Ακόμα κι αν είσαι γυναίκα, το μποξ θα σου χαρίσει ένα καλλίγραμμο και σφιχτό σώμα, όπως λίγα αθλήματα καταφέρνουν να σου χαρίσουν και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν μέχρι τώρα πίστευες πως το μποξ είναι μόνο για

τους άνδρες και ότι θα κάνει το σώμα σου αρρενωπό, τότε σε λίγα λεπτά θα σου έχουμε αλλάξει τη γνώμη.

Το μποξ είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και ευχάριστους τρόπους αδυνατίσματος και σύσφιξης, αφού καις θερμίδες, γυμνάζεις το σώμα σου και ενισχύεις την λειτουργία της καρδιάς. Τα οφέλη του μποξ είναι περισσότερα απ’ όσο φαντάζεσαι κι ήρθε η ώρα να σκεφτείς πολύ καλά μήπως αυτό είναι το επόμενο άθλημα που θα ξεκινήσεις.

Ποια είναι τα οφέλη του μποξ;

Καις λίπος σε όλο το σώμα σε χρόνο dt

Το μποξ θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις και να κάψεις λίπος σε όλο το σώμα. Θα αδυνατίσεις ομοιόμορφα, αφού δεν αφήνει κανένα μέρος του σώματος αγύμναστο, ενώ οι εναλλαγές στον ρυθμό θα σε κάνουν να κάψεις θερμίδες πολύ γρήγορα.

Καλλίγραμμο σώμα και επίπεδα κοιλιά!

Με το μποξ γυμνάζεται όλο το σώμα, οι γοφοί κινούνται συνέχεια και ο κορμός σου “βαράει” κόκκινο με τα χτυπήματα που δίνεις στον σάκο. Οι κοιλιακοί σου γυμνάζονται πάρα πολύ κι αν θες επίπεδη κοιλιά, τότε δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις αυτό το άθλημα.

Unsplash/ Lucy Dunne

Πες αντίο στο στρες

Άγχος, πίεση και νεύρα; Όλα αυτά θα σου φύγουν με τις… μπουνιές στον σάκο. Μετά από μια ιδιαίτερα κουραστική και αγχωτική ημέρα, το μποξ είναι αυτό που χρειάζεσαι για να εκτονωθείς, να αφήσεις πίσω σου ό,τι σε βαραίνει, να βγάλεις από μέσα σου το άγχος και την αρνητική ενέργεια κι ύστερα να ηρεμήσεις. Φυσικά σε αυτό βοηθούν και οι ενδορφίνες και η ντοπαμίνη που εκκρίνονται στον οργανισμό και διώχνουν το στρες, προσφέροντας ευεξία.

Συντονισμός και ισορροπία

Κάνοντας εξάσκηση στον σάκο του μποξ, θα μάθεις να συντονίζεις τα χτυπήματά σου με τον σάκο και τα βήματα στα πόδια, θα ελέγχεις τις κινήσεις σου, βελτιώνοντας συγχρόνως και την ισορροπία σου.

Αυτοάμυνα

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην σου χρειαστεί γι’ αυτόν τον λόγο, όμως δεν μπορούμε να μην πούμε πόσο καλό θα σου κάνει το μποξ και σ’ αυτόν τον τομέα. Πέρα από το γεγονός ότι θα σε δυναμώσει και θα σου δώσει τη δυνατότητα να χειρίζεσαι καλύτερα και με μεγαλύτερη ψυχραιμία απρόσμενες καταστάσεις, θα σου αυξήσει και την αυτοπεποίθηση.

Bonus! Βοηθά στη σωστή στάση σώματος και στη βελτίωση πυκνότητας των οστών, που προλαμβάνει την οστεοπόρωση, σύμφωνα με την Catherine Brown, προπονήτρια boxing στο γυμναστήριο Third Space του Soho και ιδρύτρια του ‘Bitch Boxing’.

Κι επειδή μπορεί να είσαι κατά της βίας -και καλά κάνεις- να σε ενημερώσουμε πως δεν χρειάζεται να χτυπήσεις κάποιον άλλον. Στις περισσότερες σχολές kick boxing σου μαθαίνουν την ευγενή άμυλα και δεν σε βάζουν να παίξεις μπουνιές με το ζόρι. Και ο σάκος του μποξ είναι αρκετός για να μάθεις το άθλημα αυτό! Μήπως να του δώσεις μια ευκαιρία;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο “Χτίσε” τέλειο σώμα με το μποξ: 5+1 λόγοι να ξεκινήσεις το πιο παρεξηγημένο άθλημα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα