Χωρίς άδεια το ελικοδρόμιο του Γαλατά στον Πόρο

13:58 21/8/2019 - Πηγή: iPop

Διαρκώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το ελικόπτερο που έπεσε στον Πόρο και κόστισε τη ζωή σε τρία άτομα. 

Χωρίς άδεια το ελικοδρόμιο του Γαλατά από όπου απογειώθηκε το ελικόπτερο που έπεσε στον Πόρο και χθες Τρίτη, δύο Ρώσοι τουρίστες κι ένας Έλληνας, ο χειριστής, εγκλωβίστηκαν στην καμπίνα και δυστυχώς βρέθηκαν νεκροί.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, κάτοικοι και φορείς

το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο είναι απλώς μια αλάνα και τίποτα παραπάνω. Μια αλάνα χωρίς άδεια χωρίς τα απαραίτητα μέτρα, ελεύθερα προσβάσιμη στον καθένα. Όπως καταγγέλλουν, ο συγκεκριμένος χώρος δεν διαθέτει ούτε τον κατάλληλο φωτισμό ούτε την απαραίτητη σήμανση και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα καλώδια υψηλής τάσης στα οποία προσέκρουσε το μοιραίο ελικόπτερο, προκαλώντας και το μπλακ άουτ στο νησί.

Τα συγκεκριμένα καλώδια που μεταφέρουν το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου βρίσκονται σε ύψος 80-90 μέτρων από τη θάλασσα, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για πτήσεις.

Από τη μεριά του, αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής, δήλωσε στην ΕΡΤ πως υπάρχει ένας χώρος στην περιοχή Γαλατά, στον οποίο -χωρίς να έχει άδεια- απογειώνονται και προσγειώνονται ελικόπτερα.

Με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτούμενο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα. Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές, από τις δημοτικές Αρχές του νησιού, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι

Αυτό το επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Τροιζηνίας, Κώστας Καραγιάννης, λέγοντας πως δεν ήταν αδειοδοτημένο και δεν ήταν ασφαλές ούτε για προσγείωση, ούτε για απογείωση.

Το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο κατασκευάστηκε το 1987-1988 από το πρώην Λιμενικό Ταμείο Πόρου και ποτέ δεν πήρε την άδεια από τη δημοτική αρχή καθώς δεν ήταν ασφαλές.

Συγκλονίζει η ανάρτηση της οικογένειας του πιλότου

Ο πιλότος που έχασε τη ζωή του είναι ο Νίκος Καρυστινός, ο οποίος ίχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων και ήταν πιλότος που προερχόταν από την Πολεμική Αεροπορία.

Πατέρας τριών παιδιών σκόρπισε τη θλίψη στην οικογένειά του, στους φίλους του αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

«Σήμερα ξημερώνει η πιο εφιαλτική μέρα της ζωής μου… Μπαμπά μου εσύ που ήσουν το στήριγμα μου πάντα αποφάσισες να πετάξεις ψηλά… Δεν σου άξιζε πατέρα μου τόσο σύντομο τέλος.. Θα σ αγαπάω και θα είμαι υπερήφανη πάντα που ήσουν πατέρας μου.. Η πιο τυχερή κόρη στο κόσμο… Λυπάμαι τόσο μπαμπάκα μου.. Καλό σου ταξίδι…», λέει η κόρη του άτυχου άνδρα.

Η πρώην σύζυγος του Νίκου Καρυστινού τον αποχαιρετά επίσης συγκλονισμένη και αδυνατώντας να πιστέψει αυτό το τραγικό και αιφνίδιο τέλος.

7 χιλιάδες ώρες πτήσης στην Πολεμική Αεροπορία με αεροπλάνα και ελικόπτερα, η ζωή σου όλη, ήσουν και θα είσαι για πάντα ο καλύτερος πατέρας, τα παιδιά μας ήταν και είναι υπερήφανα που είσαι ο πατέρας τους…Άδικα χάθηκες στους ουρανούς που πάντα λάτρευες. Η ευχή σου να ακολουθεί τα παιδιά μας πάντα πάντα, έκανες τόσα όνειρα για αυτά αλλά η μοίρα σου άλλα έγραψε. Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο, γιατί εκεί θα πας. Δεν θα ξεχαστείς, τα παιδιά και τα μικρά τους είναι η συνέχεια σου. Καλό ταξίδι Νίκο μου

Photo: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το άρθρο Χωρίς άδεια το ελικοδρόμιο του Γαλατά στον Πόρο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα