Αναγνώρισε τις αγαπημένες σου ταινίες από μια φωτογραφία!

10:31 21/8/2019 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν κάποιες ταινίες που βλέπεις ξανά και ξανά και κάποιες άλλες που είδες μια φορά και δεν θες να ξαναδείς δεύτερη! Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με την πρώτη κατηγορία ταινιών και θα σου ζητήσουμε να βρεις τους τίτλους των ταινιών βλέποντας απλά μια φωτογραφία!

Η φωτογραφία φυσικά δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί ένα πλάνο- σήμα κατατεθέν της ταινίας. Θα μπορέσεις να την αναγνωρίσεις και να βρεις τον τίτλο της;

Για να σε βοηθήσουμε, θα σου πούμε πως ακόμα κι αν δεν τα πηγαίνεις πολύ καλά με τους τίτλους των ταινιών, το

συγκεκριμένο τεστ δεν θα σε δυσκολέψει καθώς σου δείχνει από κάτω τις τρεις εναλλακτικές λύσεις κι εσύ απλά πρέπει να μαντέψεις τη σωστή!

Ένα ποτήρι, ένας πρωταγωνιστής, ένα αντικείμενο, ένα σημείο του προσώπου ζουμαρισμένο… Είναι όλα αυτά αρκετά ώστε να σε κάνουν να αναγνωρίσεις ταινίες που «έχουν σπάσει» ταμεία κι έχουν γίνει αγαπημένες όλων;

Βρες τους τίτλους των ταινιών μέσα από ένα και μοναδικό πλάνο!

Γιατί βλέπεις την ίδια ταινία ξανά και ξανά;

Το γιατί κάποιες ταινίες τις βλέπουμε απλά ξανά και ξανά, χωρίς να μας νοιάζει το ότι ξέρουμε το τέλος κι απλά τις απολαμβάνουμε όσες φορές και να τις δούμε έχει επιστημονική απάντηση!

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγο, ο κύριος λόγος είναι η νοσταλγία. Ο ψυχολόγος Neel Burton ισχυρίζεται ότι η παρακολούθηση μιας σειράς ή ταινίας που έχουμε ήδη δει μας οδηγεί πίσω στο πλαίσιο στο οποίο το είδαμε για πρώτη φορά. Αυτό το αίσθημα νοσταλγίας μας φαίνεται ασυνείδητα ελκυστικό, διότι δεν είναι μόνο θέμα μνήμης, αλλά μάλλον το να ξαναθυμηθείς έναν τρόπο ζωής του παρελθόντος. Έτσι μερικές φορές, βλέποντας τα παλιά επεισόδια είναι σαν να επισκέπτεσαι έναν παλιό φίλο για να ξαναζήσεις στιγμές και αναμνήσεις μαζί του!

Το άρθρο Αναγνώρισε τις αγαπημένες σου ταινίες από μια φωτογραφία! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα