Αποχωρούν οι περισσότεροι αγρότες από τα μπλόκα- Ποιοι δεν κάνουν βήμα πίσω;

10:12 16/2/2017 - Πηγή: iPop

Την απόφαση να αποχωρήσουν από τα αγροτικά μπλόκα τα οποία έστησαν από το τέλος Ιανουαρίου 2017 σε διάφορα κομβικά σημεία της Δυτικής αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας, γνωστοποίησαν την Τσικνοπέμπτη οι αγρότες. Δεν αποχωρούν, όμως, όλοι, αρκετοί είναι οι αγρότες οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και δεν δείχνουν διαθέσιμοι να κάνουν βήμα πίσω.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την Πέμπτη ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών

προϊόντων του Νομού, Δημήτρης Μόσχος, ο οποίος είναι και μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας τόνισε:

Αύριο το πρωί στις εννέα βάζουμε μπρος τις μηχανές των τρακτέρ μας και φεύγουμε από τους δρόμους. Γυρνάμε στα χωράφια μας. Το γεγονός ότι αποχωρούμε δεν σημαίνει ότι σταματάμε τις κινητοποιήσεις μας. Απλώς, θα έχουν άλλη μορφή

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες εξηγούν, πως εξαίρεση στη Δυτική Μακεδονία, θα αποτελέσει το μπλόκο το οποίο στήθηκε στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, ο Στ. Δερμετζίδης ο οποίος είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συγκεκριμένου μπλόκου είπε «εμείς παραμένουμε αμετακίνητοι στη θέση μας και κλιμακώνουμε. Ήδη από τις 16.00 είναι κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Φλώρινας στο κόμβο Μανιακίου και δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι να γίνει η γενική συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας-πιθανόν αύριο το βράδυ-, που θα καθορίσει και το επόμενό μας βήμα».

Κατά τη διάρκεια μάλιστα των δηλώσεων του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι αγροτοκτηνοτρόφοι να μεταβούν από τον κόμβο Μανιακίου στο τελωνείο της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό.

Παράλληλα, ο Στ. Δερμετζίδης σχολίασε τη χθεσινή συνάντηση την οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη λέγοντας «προέκυψε το απόλυτο μηδέν. Δεν καταλαβαίνουν αυτά που λέμε και δεν προβληματίζονται για το αύριο του πρωτογενούς τομέα»,

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στο τελωνείο των Ευζώνων, στον κόμβο στο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης και στον κόμβο Δερβενίου. Τις επόμενες, κινήσεις του, όπως ανακοίνωσαν θα τις αποφασίσουν στη γενική συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, πιθανώς το βράδυ της Πέμπτης.

Διαβάστε επίσης:

Καμία σύγκλιση απόψεων Κυβέρνησης- αγροτών

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Αποχωρούν οι περισσότεροι αγρότες από τα μπλόκα- Ποιοι δεν κάνουν βήμα πίσω; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα