Κυβερνητικός αγώνας για την αξιολόγηση με απαιτήσεις και μηνύματα

08:21 16/2/2017 - Πηγή: iPop

Ο κυβερνητικός αγώνας με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης κορυφώνεται την ώρα που τα βλέμματα στρέφονται στο Eurogroup το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου. Η Κυβέρνηση αναζητά λύσεις απεμπλοκής, ενώ ο χρόνος λιγοστεύει και οι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.

Δηλώσεις S.Gabriel:

Στη διαρκή διαμάχη την οποία δίνεται σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εστίασε σε συνέντευξη

του από τη νέα του θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Sigmar Gabriel.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι οι συζητήσεις περί Grexit

Επίσης, στη συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Sigmar Gabriel εστίασε στην ανάγκη για μια «νέα, καλύτερη και ισχυρότερη Ευρώπη» και σημείωσε:

Μεγαλώνει πλέον αυτή η επίγνωση ότι πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο του πεπρωμένου μας. Να γίνει η Ευρώπη καλύτερη και να ενισχυθεί, αυτό είναι προς το δικό μας συμφέρον. Η ενίσχυση της Ευρώπης είναι η σωστή απάντηση. Η ευθύνη της διαχείρισης και της ασφάλειας θα στηριχτεί όλο και περισσότερο στους ίδιους τους Ευρωπαίους

Το μήνυμα του Pierre Moscovici:

Την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης έστειλε κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα την Τετάρτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici.

Ο Επίτροπος σημείωσε χαρακτηριστικά:

Το Eurogroup μπορεί να θέσει τις παραμέτρους της συμφωνίας. Με λίγη προσπάθεια από όλους, μπορούμε να τα καταφέρουμε

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά την αναγόρευσή του ως επίτιμος διδάκτωρ σημείωσε:

Τώρα πια δεν υπάρχει η απειλή του Grexit, για την αποτροπή του οποίου έχω αναλώσει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια

Και στη συνέχεια εξήγησε: «θέλω να δουν οι Έλληνες φως στο τούνελ της λιτότητας. Κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας. Πρέπει να υπάρξει ισορροπημένο σετ μεταρρυθμίσεων, για να είναι η ελληνική οικονομία ελκυστική. Η εμπιστοσύνη είναι σημαντική για την οικονομία. Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία».

Manfred Weber: Η Γερμανία μπορεί να αφήσει το ΔΝΤ να φύγει

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός αλλάζει στάση αναφορικά με τη διάσωση της Ελλάδας» είναι ο τίτλος άρθρου στο πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung. Στο ίδιο άρθρο φιλοξενούνται οι αποκλειστικές δηλώσεις του επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή και αντιπροέδρου τoυ CSU, Manfred Weber.

«Στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης αυξάνεται εμφανώς η διάθεση για μια σημαντική αλλαγή πορείας αναφορικά με την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας» εξηγεί η εφημερίδα επικαλούμενη τον Manfred Weber που προτείνει «Τόσο η Ευρώπη όσο και η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσουν να επιμένουν στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα», ενώ προσθέτει:

Από τη στιγμή που το ΔΝΤ εμμένει στο ενδεχόμενο κουρέματος, τότε θα πρέπει να το αφήσουμε να αποχωρήσει. Η Ευρώπη μπορεί να σταθεί μόνη στα πόδια της

Βόμβα από τον επικεφαλής του Eurogroup:

Ο J. Dijsselbloem την Τετάρτη υποστήριξε ότι χωρίς το ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η δουλειά του ως επικεφαλής του Eurogroup είναι να προσπαθήσει να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα καθώς αυτό θα λειτουργήσει προς το συμφέρον όλων των πλευρών, από πολιτικής και οικονομικής πλευράς.

Η Κυβέρνηση αναζητά την χρυσή τομή:

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση συνεχίζει να αναζητά τη «χρυσή τομή» με στόχο το κλείσιμο της συμφωνίας αλλά ταυτόχρονα και το νέο πακέτο να είναι πολιτικά διαχειρίσιμο στο εσωτερικό της χώρας και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ποια είναι η άποψη της Κυβέρνησης;

Κυβερνητικοί κύκλοι υπογραμμίζουν, πως το πακέτο της συμφωνίας θα πρέπει να περιέχει και αντισταθμιστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα ισοσκελίσουν τον τελικό λογαριασμό των νέων μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να αποφασίσει γρήγορα εάν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα

The post Κυβερνητικός αγώνας για την αξιολόγηση με απαιτήσεις και μηνύματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα