Απλά βήματα για να περιορίσεις τη ζάχαρη από τη διατροφή σου

19:42 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Αν νομίζεις πως η ζάχαρη βρίσκεται μόνο στα γλυκά, κάνεις μεγάλο λάθος!Στην καθημερινή σου διατροφή, υπάρχουν τρόφιμα και ποτά που περιλαμβάνουν σημαντικές ποσότητες ζάχαρης που πολλές φορές δεν υπολογίζουμε, επιβαρύνοντας τον οργανισμό μας με περιττές θερμίδες...

Είτε είσαι επιρρεπής στους γλυκούς πειρασμούς που καραδοκούν σε κάθε σημείο του σπιτιού ή του γραφείου σου, είτε δηλώνεις λάτρης του καλού (αλμυρού) φαγητού, το μόνο σίγουρο είναι πως τις περισσότερες φορές δεν υπολογίζεις σωστά τις κρυμμένες ποσότητες ζάχαρης που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μερικές απλές

συμβουλές, θα σε βοηθήσουν να υπολογίζεις καλύτερα πόση ζάχαρη μπορεί να καταναλώσεις μέσα σε μια ημέρα, ενισχύοντας τις προσπάθείες σου για την τήρηση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Ένα βήμα τη φορά

Ξέρουμε πως η ζάχαρη μπορεί να γίνει εξαιρετικά εθιστική και έτσι όσοι αγαπούν τα γλυκά, τις σοκολάτες ή τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα ποτά, μπορεί να δυσκολευτούν ιδιαίτερα στην προσπάθειά τους να μειώσουν την κατανάλωση ζάχαρης. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα ωστόσο, αν προσπαθήσει κανείς π.χ να βάλει μια αντί για τρεις, μία κουταλιά ζάχαρη στον καφέ του, να επισκεφθεί μία φορά την εβδομάδα το αγαπημένο του ζαχαροπλαστείο και όχι επί καθημερινής βάσεως… Με μικρά αλλά σταθερά βήματα και όχι με δίαιτες «μαχαίρι», τα επιθυμητά αποτελέσματα θα έχουν σίγουρα μεγαλύτερη διάρκεια.

Κρατήστε τη ζάχαρη εκτός οπτικού πεδίου

Όσο δεν βρίσκεστε κοντά σε γλυκούς πειρασμούς, είναι πιο εύκολο να ελέγξετε την παρόρμηση για κατανάλωση ζάχαρης. Φροντίστε να «εξαφανίσετε» από τα ντουλάπια ή το ψυγείο σας σοκολάτες και αναψυκτικά. Αντικαταστήστε αυτά τα σνακ, καταναλώνοντας ξηρούς καρπούς, φρούτα ή μπάρες δημητριακών.

Παρατηρήστε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε

Όλα τα προϊόντα τροφίμων που πωλούνται στα super market, αναγράφουν τα βασικά συστατικά τους καθώς και πληροφορίες για τα σωστά ποσοστά ημερήσιας πρόσληψης σε μια διατροφή που αφορά την κατανάλωση συνήθως 2000 θερμίδων την ημέρα. Ανάλογα με τις δικές σας προσαρμοσμένες ανάγκες, ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων και υπολογίστε αναλόγως, τι ποσοστά ζάχαρης υπάρχουν σε κάθε τρόφιμο που καταναλώνετε, προκειμένου να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της καθημερινής σας διατροφής.

photo:Women’s Health

The post Απλά βήματα για να περιορίσεις τη ζάχαρη από τη διατροφή σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα