Αυτή είναι η πραγματική αιτία της τριχόπτωσης

18:55 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, άνδρες και γυναίκες που αντιμετωπίζουν σημαντική απώλεια στα μαλλιά τους χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική αιτία της τριχόπτωσης.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Science, ο πραγματικός λόγος της τριχόπτωσης εντοπίζεται στη συρρίκνωση των βλαστικών κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με τη γήρανση των κυττάρων.

Όποιος αρχίζει να χάνει τα μαλλιά του είναι

εξοικειωμένος με το φαινόμενο: Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, τα μαλλιά είναι πλούσια και υγιή, αλλά σιγά σιγά και με την πάροδο των χρόνων, τα μαλλιά αρχίζουν να αραιώνουν, εμφανίζοντας ολοένα και μεγαλύτερη τριχόπτωση.

Η αλήθεια είναι πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από το νόμο της φύσης που ισχύει μεταξύ όλων των θηλαστικών, σύμφωνα με τον οποίο, η ηλικία δρα σημαντικά στην απώλεια του τριχώματος ή στην περίπτωση των ανθρώπων, των μαλλιών.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα λοιπόν, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα μαλλιά ανανεώνονται από βλαστικά κύτταρα, τα οποία είναι σε θέση να συνεχίσουν θεωρητικά την παραγωγή νέων βλαστικών κυττάρων του θύλακα της τρίχας, αλλά τελικά όσο περνάνε τα χρόνια, αυτά τα βλαστικά κύτταρα σιγά σιγά καταρρέουν.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η κύρια αιτία γι ‘αυτό το φαινόμενο, έχει να κάνει με τη γήρανση στους θύλακες τις τρίχας, όπου ξεκινούν οι ρίζες των μαλλιών. Αλλά τι ακριβώς οδηγεί σε αυτή την κατάρρευση των βλαστικών κυττάρων;

Με επικεφαλής τον Emi Nishimura, καθηγητή Βιολογίας του πανεπιστημίου στο Τόκιο, η ομάδα ερευνητών διαπίστωσε ότι η φθορά στο DNA αυτών των βλαστικών κυττάρων του θύλακα της τρίχας, προκαλεί χημικές αλλαγές, οι οποίες ωθούν το θύλακα της τρίχας, σε περιορισμένη παραγωγή νέων μαλλιών. Στην πραγματικότητα, ο θύλακας της τρίχας αρχίζει να συρρικνώνεται, παίρνοντας ολοένα και μικρότερες διαστάσεις, καθιστώντας πιο δύσκολο στα νέα μαλλιά να μεγαλώσουν.

The post Αυτή είναι η πραγματική αιτία της τριχόπτωσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα