Προετοιμασία Κυβέρνησης για συζήτηση με τους αγρότες

19:26 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Η Κυβέρνηση προετοιμάζεται για συζήτηση με όσους αγρότες έχουν δηλώσει πως προτίθενται να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινητοποιημένοι αγρότες έχουν αποστείλει έγγραφα με τα αιτήματά τους, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ορισμένοι ζητούν διάλογο με την Κυβέρνηση.

Από την μεριά της Κυβέρνησης, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επιβεβαίωση πως έλαβαν τα έγγραφα των κινητοποιημένων αγροτών.

Μια συνάντηση όμως δεν είναι πιθανό έτσι κι αλλιώς να γίνει πριν από την Παρασκευή, με τους αγρότες να δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να κατασκηνώσουν στην πλατεία

Συντάγματος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας και του συντονιστικού του μπλόκου των 68, Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες αναμένεται να μείνουν στην πλατεία Συντάγματος για δύο τουλάχιστον ημέρες.

Στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, ο κ. Μπούτας δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν έχει σκοπό να προσέλθει σε διάλογο με την Κυβέρνηση αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Στη συνέχεια μάλιστα, εξήγησε ότι την Τετάρτη αναμένεται να δοθεί από τα αρμόδια υπουργεία, απάντηση στο αίτημα τους για κάθοδο των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Αν η απάντηση που θα δοθεί είναι αρνητική, τότε τα μπλόκα θα κληθούν να πάρουν απόφαση για το πως θα πράξουν.

Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση του μπλόκου των Τεμπών ο κ.Μπούτας τόνισε:

Δεν μας ακουμπά εάν ένα μπλόκο θα πάει να συζητήσει. Δεν ξέρω τα Τέμπη τι εκπροσωπούν

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο τόνισε:

«Περιμένουμε προτάσεις κι είμαστε ανοιχτοί και στις βελτιώσεις όσον αφορά τις εισφορές των αγροτών».

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Προετοιμασία Κυβέρνησης για συζήτηση με τους αγρότες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα