Απειλές Άγκυρας: Θα «πλημμυρίσει» η Ευρώπη από μετανάστες

00:41 25/11/2016 - Πηγή: iPop

Σφοδρές απειλές προς την Ευρώπη εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απ’ τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια. Η αντίδραση του Τούρκου Πρωθυπουργού έρχεται με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Η διακοπή διαπραγματεύσεων για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν περισσότερο επιζήμια για τη Γηραιά Ήπειρο παρά για την Άγκυρα. Χωρίς τη βοήθεια της Τουρκίας, θα μπορούσε να «πλημμυρίσει» από «κύματα» προσφύγων και μεταναστών», τόνισε συγκεκριμένα ο Γιλντιρίμ, υψώνοντας κι

άλλο τους τόνους και προκαλώντας τους Ευρωπαίους.

Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί

Ο ίδιος επέμεινε επαναλαμβάνοντας ότι δέχεται ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη σ’ άλλες του δηλώσεις ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι το ψήφισμα δεν έχει καμία σημασία για την Άγκυρα και είχε καλέσει την Ε.Ε. να αποφασίσει εάν φαντάζεται το μελλοντικός της όραμα με ή χωρίς την Τουρκία.

Τονίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διακοπής των συνομιλιών για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα. Ωστόσο, η εν λόγω απόφαση δεν δεσμεύει τα κράτη- μέλη της Ε.Ε.

The post Απειλές Άγκυρας: Θα «πλημμυρίσει» η Ευρώπη από μετανάστες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα