Στα άκρα οι σχέσεις Ε.Ε.- Τουρκίας- Κάλεσμα Γιλντιρίμ στην Ευρώπη να πει εάν θέλει ή όχι την Τουρκία

18:47 24/11/2016 - Πηγή: iPop

Στα άκρα είναι οι σχέσεις Ε.Ε. και Τουρκίας μετά την απόφαση των κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου να ταχθούν υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η τουρκική πλευρά τονίζει ότι το ψήφισμα δεν έχει καμία αξία, ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός καλεί την Ευρώπη να πει εάν βλέπει το μέλλον μαζί ή χωρίς την Τουρκία.

«Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση υφίστανται ήδη πιέσεις και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ψηφίσει υπέρ της προσωρινής διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα δεν έχει σημασία», τόνισε νωρίτερα ο Μπιναλί

Γιλντιρίμ.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «αναμένουμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να αντισταθούν σε αυτήν την έλλειψη οράματος. Η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει το μελλοντικό όραμά με την Τουρκία ή χωρίς αυτήν».

Τονίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διακοπής των συνομιλιών για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα. Ωστόσο, η εν λόγω απόφαση δεν δεσμεύει τα κράτη- μέλη της Ε.Ε.

The post Στα άκρα οι σχέσεις Ε.Ε.- Τουρκίας- Κάλεσμα Γιλντιρίμ στην Ευρώπη να πει εάν θέλει ή όχι την Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα