Κεντρική Αμερική: Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ

21:11 24/11/2016 - Πηγή: iPop

Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Κεντρική Αμερική και συγκεκριμένα το Ελ Σαλβαδόρ και την Νικαράγουα στις 20:43 ώρα Ελλάδος. Η σεισμική δόνηση ήταν ύψους 7 βαθμών Ρίχτερ, ενώ εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη λίγη ώρα μετά.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 154χλμ νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο, στο Ελ Σαλβαδόρ, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 33 χιλιόμετρα.

7.2

earthquake, 154km SSW of Puerto El Triunfo, El Salvador. 2016-11-24 12:43:51 at epicenter (8m ago, depth 33km). https://t.co/4YR9npwoi3

— Earthquakes Tsunamis (@NewEarthquake) November 24, 2016

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές χώρες της κεντρικής Αμερικής, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση, λέγοντας πως η σεισμική δόνηση μπορεί να προκαλέσει κύματα τσουνάμι ακόμα και σε απόσταση 300 χιλιομέτρων.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μεγάλα κύματα τα χτυπήσουν τις ακτές σε απόσταση έως 300 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η προειδοποίηση ήρθη.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές ή τραυματίες.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι ακτές του Ειρηνικού, και ειδικότερα η νοτιοανατολική ακτή της Νικαράγουας, «χτυπήθηκαν» νωρίτερα μέσα στην ημέρα απ’ τον κυκλώνα Otto (κατηγορίας 2). Συνεπώς ήδη χιλιάδες πολίτες έχουν μεταφερθεί απ’ τις ακτές σε ασφαλή καταφύγια.

Σε έκτακτη ανάγκη η Νικαράγουα

Στο μεταξύ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Νικαράγουα με απόφαση του Προέδρου της χώρας, Ντανιέλ Ορτέγα λόγω του σεισμού αλλά και του τυφώνα Otto που πλήγει περιοχές του κράτους.

Photo: RT

The post Κεντρική Αμερική: Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα