Απαράδεκτες εικόνες από Συρία- 50 νεκροί από τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων (Videos)

08:11 16/2/2016 - Πηγή: iPop

Απαράδεκτες είναι οι εικόνες που έρχονται από την Συρία, με τον αριθμό των νεκρών ατόμων από τους συνεχείς βομβαρδισμούς να αυξάνεται. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τουλάχιστον 50 θύματα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Όλα αυτά, ενώ στην σύνοδο του Μονάχου αποφασίστηκε η κατάπαυση του πυρός στην Συρία και η άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Νοσοκομεία και σχολείο επλήγησαν, χωρίς να έχουν περάσει λίγες μέρες από την λήψη της απόφασης, κοστίζοντας την ζωή τουλάχιστον σε 50 ανθρώπους.

Διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα συντρίμμια του νοσοκομείου των

Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Εκπρόσωπος της UNICEF, η οποία στήριζε 2 από τα 4 βομβαρδισμένα νοσοκομεία, δήλωσε πως: «Πέρα από τον επιτακτικό σεβασμό της διπλωματίας και τη δέσμευση υπό το διεθνές δίκαιο, ας θυμηθούμε ότι αυτά τα θύματα είναι παιδιά».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως ένα από τα νοσοκομεία δέχθηκε επίθεση από 5 πυραύλους σε 2 διαφορετικές επιδρομές.

Η Τουρκία κατηγορεί την Μόσχα για τις επιδρομές, με τον κ. Νταβούτογλου να υποστηρίζει πως η Ρωσία και οι Κούρδοι εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι.

Για τον Τούρκο Πρωθυπουργό «Η Ρωσία συμπεριφέρεται στην Συρία σαν τρομοκρατική οργάνωση που εξαναγκάζει τους πολίτες σε φυγή. Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση θα δώσουμε μία απόλυτα αποφασιστική απάντηση».

Ο Σύρος Πρέσβης στην Μόσχα θεωρεί πως πίσω από τις επιδρομές κρύβονται οι ΗΠΑ.

Όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες στις ειρηνευτικές συνομιλίες που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 25 Φεβρουαρίου.

Η Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε την Δευτέρα υπέρ της δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Συρία.

Photo: BBC

The post Απαράδεκτες εικόνες από Συρία- 50 νεκροί από τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων (Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα