Τόσοι είναι οι μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή

22:39 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων στου ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε με έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Βερναρδάκης, ο συνολικός αριθμός των μετακλητών, ειδικών συμβούλων και επιστημονικών συνεργατών της Κυβέρνησης ανέρχεται στους 634.

Ειδικότερα, στις γενικές γραμματείες του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας απασχολούνται

171 μετακλητοί.

Αναλυτικά ο αριθμός των μετακλητών σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Βερναρδάκης:

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε τον αριθμό των μετακλητών που είχε κάνει γνωστό η Κυβέρνηση στις αρχές του μήνα πως έχει διορίσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποστηρίξει από το βήμα της Βουλής πως οι μετακλητοί της Κυβέρνησης είναι το 1/3 από της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 8 Φεβρουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στην ΚΟ του κόμματος, η οποία αριθμεί 144 βουλευτές, απασχολούνται συνολικά 17 υπάλληλοι.

«Για τη στήριξη της δουλειάς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που αριθμεί 144 βουλευτές, απασχολούνται 8 μετακλητοί υπάλληλοι και 9 ιδιωτικού δικαίου – μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής, σύνολο 17.

Συνοψίζουμε, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί 17 υπαλλήλους για την υποστήριξη 144 βουλευτών».

Τον Ιανουάριο, σε σημείωμα του Μαξίμου με τίτλο ««Η αλήθεια για τους μετακλητούς υπαλλήλους», ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, «ο συνολικός αριθμός πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων [ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και λοιποί μετακλητοί] στην κυβέρνηση Τσίπρα είναι 618».

Λίστα μετακλητών υπαλλήλων

The post Τόσοι είναι οι μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα