Αντικαπνιστικός νόμος: Οι αστυνομικοί θα λαμβάνουν 20% απ’ τα πρόστιμα

19:40 5/11/2019 - Πηγή: iPop

Τα πρόστιμα για τον αντικαπνιστικό νόμο είναι γεγονός και οι αστυνομικοί θα λαμβάνουν 20% απ’ τα πρόστιμα. Όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του.

Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τα πρόστιμα για τον αντικαπνιστικό νόμο;

Οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας ότι η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και θα είναι ανάλογα του βάρους του αδικήματος.

Αναφορικά με

την επιβολή του νέου μέτρου από τους αστυνομικούς, ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε ότι πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ θα λαμβάνουν ως επιβράβευση και το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

Ο υπουργός Υγείας είπε, τέλος, ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», λέγοντας  χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν ακόμα και σκέψεις για επιδότηση θερμαστρών στις καφετέριες ώστε ο κόσμος να μπορεί να κάθεται να καπνίζει έξω. «Οι καφετέριες έχουν τις δομές για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο».

Τα πρόστιμα

Η παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος από τους δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την πειθαρχική ευθύνη τους.

Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού κατά παράβαση του άρθρου 3 επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων της πρώτης παραγράφου του άρθρου 3, που ανέχεται την παραβίαση της διατάξεων του άρθρου 3, επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε.Σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, ενώ στην πέμπτη ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε.Σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του παρόντος σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.Διαβάστε ακόμα:

Αντικαπνιστικός νόμος: Πού απαγορεύεται το κάπνισμα; Ποια είναι τα πρόστιμα;

Photo: Pixabay

Το άρθρο Αντικαπνιστικός νόμος: Οι αστυνομικοί θα λαμβάνουν 20% απ’ τα πρόστιμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα