Κέικ λευκής σοκολάτας χωρίς αλεύρι!

16:07 5/11/2019 - Πηγή: iPop

Επιτέλους βρήκαμε το γλυκό που ψάχναμε! Και κέικ και με σοκολάτα, αλλά χωρίς αλεύρι! Κέικ λευκής σοκολάτας χωρίς αλεύρι για να απολαμβάνεις το γλυκό που θέλεις, αλλά με λιγότερες τύψεις.

Το συγκεκριμένο

κέικ είναι τέλειο εάν έχεις δυσανεξία στη γλουτένη ή εάν απλά θέλεις κάτι λίγο πιο ανάλαφρο για να συνοδεύσεις τον καφέ ή τον τσάι σου το απόγευμα.

Τι θα χρειαστείς για το κέικ λευκής σοκολάτας;100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου155 γρ. (3/4 φλιτζανιού) ζάχαρη200 γρ. λευκή σοκολάτα χωρίς γλουτένη1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια5 αυγά χωρισμένα155 γρ. (1 1/2 φλιτζάνια) almond meal ή αλλιώς τριμμένο αμύγδαλο45 γρ. (1/2 φλιτζάνι) καρύδαΠώς θα φτιάξεις το κέικ λευκής σοκολάτας;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα για κέικ.Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Αφαιρούμε το μείγμα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, τους κρόκους, το αμύγδαλο και την καρύδα.Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά α’ το μείγμα με τη σοκολάτα.Ανακατεύουμε και το υπόλοιπο μείγμα και το απλώνουμε στη φόρμα του κέικ.Ψήνουμε το κέικ για 40-50 λεπτά μέχρι το κέικ να ροδίσει ελαφρά.Βγάζουμε απ’ τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά.Αφαιρούμε απ’ τη φόρμα το κέικ και μπορούμε να το γαρνίρουμε είτε με ζάχαρη άχνη είτε με σαντιγί ή κάποιο άλλο topping της επιλογής μας!Δες και αυτή τη συνταγή με λευκή σοκολάτα:

Σουφλέ με λευκή σοκολάτα: Ο μεγάλος ανταγωνιστής του κλασικού σουφλέ

Photo: Pexels

Το άρθρο Κέικ λευκής σοκολάτας χωρίς αλεύρι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα