Αν παρατηρείς κάτι απ’ αυτά, τότε χρησιμοποιείς λάθος ενυδατική

19:05 5/11/2019 - Πηγή: iPop

Το να επιλέξεις μια λάθος ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σου είναι πολύ εύκολο. Θέλεις να σου πούμε τον πιο συνηθισμένο τρόπο; Πας στο κατάστημα με τα καλλυντικά και αντί να κοιτάξεις τα συστατικά, τον τύπο του δέρματος και τη μάρκα που έχεις δει στο παρελθόν ότι εφαρμόζει καλά στο πρόσωπό σου, αγοράζεις την πρώτη ενυδατική που βλέπεις μπροστά σου και είναι σε προσφορά.

Η ενυδατική προσώπου, μαζί με το προϊόν καθαρισμού σου είναι το Α και το Ω στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς.

Το πρώτο λάθος που κάνουν

πολλές γυναίκες όταν επιλέγουν ενυδατική για το πρόσωπό τους είναι να μην δοκιμάζουν. Τα δείγματα που κυκλοφορούν και οι κοπέλες στα καταστήματα με καλλυντικά και τα φαρμακεία, είναι εκεί για να σε συμβουλεύσουν, να σε βάλουν να δοκιμάσεις διάφορες ενυδατικές ώστε να βρεις την κατάλληλη για το δέρμα σου. Οπότε, μην φοβάσαι και μη βαριέσαι, απλά δοκίμασε!

Το δεύτερο λάθος που κάνεις είναι να ακούς τυφλά την φίλη σου και να επιλέγεις την ίδια ενυδατική με εκείνη. Όχι, μια τέλεια ενυδατική για εκείνη, δεν σημαίνει ότι είναι τέλεια και για σένα!

Πώς θα καταλάβεις, όμως, ότι χρησιμοποιείς λάθος ενυδατική;Αισθάνεσαι ότι σε καίει

Εάν βάζεις την ενυδατική σου και νιώθεις το πρόσωπό σου να τσούζει ή να σε καίει, τότε σίγουρα η ενυδατική που χρησιμοποιείς δεν είναι για σένα. Μπορεί ορισμένα απ’ τα συστατικά της να μην κάνουν καλό στο δέρμα σου, γι’ αυτό φρόντισε να την αλλάξεις άμεσα!

Humphrey Muleba/ UnsplashΦαγούρα

Όπως και με το τσούξιμο και το αίσθημα καψίματος, έτσι και η φαγούρα μετά την εφαρμογή της ενυδατικής σου, είναι σημάδι ότι δεν είναι κατάλληλη για σένα. Πιθανότατα έχεις αλλεργία σε κάποιο απ’ τα συστατικά της και καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με τον δερματολόγο σου.

Αλλάζει χρώμα το δέρμα σου ή εμφανίζονται σπυράκια

Οι δυσχρωμίες ή οι κοκκινίλες στο δέρμα σου είναι κακό σημάδι. Επίσης, τα πολλά μικρά σπυράκια μετά την ενυδατική, μπορεί να είναι δείγμα ότι έχουν φράξει οι πόροι σου και γι’ αυτό ευθύνεται η κρέμα σου. Μην πειράξεις τα σπυράκια γιατί μπορεί να πάθεις κάποια μόλυνση ή να δημιουργήσεις μόνιμες ουλές. Εάν έβγαλες σπυράκια μην ξαναβάλεις αυτή την ενυδατική και κλείσει ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σου.

Δες εδώ πώς αλλάζει το πρόσωπό σου στα 20, 30 και στα 40 σου.Ξηρό δέρμα

Η ενυδατική έχει ως στόχο να ενυδατώνει το δέρμα σου κι όχι να το αισθάνεσαι πιο ξηρό απ’ ό,τι πριν. Εάν νιώθεις το δέρμα σου να σε «τραβάει», τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά! Αυτό συμβαίνει πως η ενυδατική απορροφά την υγρασία του δέρματός σου και αυτό είναι κάτι που δεν θέλεις σε καμία περίπτωση.

Μην ξεχνάς ό,τι προϊόν και να πάρεις, να το δοκιμάσεις πρώτα σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός σου, όπως πίσω απ’ το αυτί ή στην κλείδα για να δεις πώς αντιδράει το δέρμα σου!

Δες εδώ πώς να επιλέξεις την κατάλληλη ενυδατική για τον Χειμώνα:

Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη ενυδατική για τον Χειμώνα;

Photo: Pexels

Το άρθρο Αν παρατηρείς κάτι απ’ αυτά, τότε χρησιμοποιείς λάθος ενυδατική εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα