«Άνοιξε τα μάτια» και δες το εκπληκτικό βίντεο για το θέμα του καρκίνου

17:44 3/11/2014 - Πηγή: iPop

Ο Νικόλας και η Βασιλική λένε δυνατά με ένα μεγάλο χαμόγελο «άνοιξε τα μάτια». Και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, τα ανοίγουν. Και αντικρύζουν μια πολύ διαφορετική εικόνα του εαυτού τους. Έχουν μεταμορφωθεί σε διάσημους καλλιτέχνες. Κι εκείνη την στιγμή, που βλέπουν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στον καθρέπτη, καλούνται να αναγνωρίσουν σε ποιον μοιάζουν. Εκείνη τη στιγμή ξεχνούν -έστω και για λίγο- ότι είναι καρκινοπαθείς και τις όποιες έγνοιες μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Πίσω από το μεγάλο καθρέπτη και τα λαμπερά φώτα, βρίσκονται κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, που απαθανατίζουν την στιγμή.

Καταγράφουν την αντίδραση και την έκπληξη των πρωταγωνιστών. Τα συναισθήματά τους αποτυπώνονται στις μηχανές των καλλιτεχνών. Σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους είχαν κλειστά τα μάτια και δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για τη μεταμόρφωσή τους.

Το «Άνοιξε τα μάτια» ειναι βασισμένο στο βελγικό project «If only for a second» κι έχει ως σκοπό να προβάλει το θέμα του καρκίνου απο μια διαφορετική σκοπιά.

Η ελληνική ιδέα και υλοποίηση ανήκει σε 2 νεαρά παιδιά, τη Βασιλική Σαλβάρη και τον Nikola Marwan Zawaher, που ειναι φοιτητές ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους μια μεγάλη ομάδα εθελοντών και χορηγών. Σκηνοθέτες, εικονολήπτες, μοντέρ, μακιγιέζ, ενδυματολόγοι και πολλοί ακόμα, δούλεψαν ανιδιοτελώς για να γίνει αυτό το βίντεο και η φιλανθρωπική εκδήλωση παρουσίασής του και τελικά να μαζευτούν χρήματα για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Τη μεταμόρφωση των καρκινοπαθών σε διάσημους καλλιτέχνες, το λόγο που γίνεται όλο αυτό, το πώς ένιωσαν οι συμμετέχοντες, στο είχαμε δείξει στην εκπομπή People. Μπορείς να δεις το βίντεο ξανά εδώ.

Για όσους ενδιαφέρονται, ο τραπεζικός λογαριασμός για καταθέσεις είναι: 5228-003063-410 στην Τράπεζα Πειραιώς για το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – «νοιάζομαι» του Θεαγένειου Νοσοκομείου.

The post «Άνοιξε τα μάτια» και δες το εκπληκτικό βίντεο για το θέμα του καρκίνου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα