Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αχαΐα | Εκκένωση του χωριού Άρλα

21:19 11/9/2017 - Πηγή: iPop
Εκτός ελέγχου είναι η μεγάλη φωτιά Αχαΐα, ενώ οι Αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση του χωριού Άρλα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16:30 το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι άνδρες των πυροσβεστικών δυνάμεων καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να κατασβέσουν την φωτιά.

Η φωτιά ξεκίνησε σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας και εξελίσσεται σε δύο μέτωπα, με το ένα από αυτά ν’ απειλεί την κοινότητα ‘Αρλα.

Το Patrastimes μεταδίδει πως εκκενώνεται η Άρλα, με τους κατοίκους να συγκεντρώνονται από την αστυνομία στον κεντρικό δρόμο

κοντά στην εκκλησία. Ένα λεωφορείο του Δήμου παραλαμβάνει ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες κατοίκων για να τους μεταφέρει προς τα Ζησιμαίικα.

Παράλληλα, η φωτιά απειλεί τέσσερις κοινότητες κι ένα μοναστήρι.

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ πως οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες ‘Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

Eίμαστε σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειασθεί, να εκκενωθούν οι κοινότητες Άρλα και Ελαιοχώρι, καθώς και το μοναστήρι

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, δήλωσε απ’ την πλευρά του πως κοντά στην Άρλα βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο Ελαιοχώρι και το Τζάιλο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια. Το έργο των επίγειων πυροσβεστικών συνδράμουν από αέρος ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.

Το άρθρο Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αχαΐα | Εκκένωση| Εκκένωση του χωριού Άρλα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα