Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις θέση στα έπιπλα του σπιτιού σου έχεις 4 ακόμα λόγους για να το κάνεις

17:37 17/10/2020 - Πηγή: iPop

Δεν ξέρω αν συμμερίζεσαι κι εσύ αυτή την ανάγκη που ξεπροβάλει από το πουθενά και σε άσχετες στιγμές κάνοντας σε να θες να γυρίσεις σαν τον Ταζ μέσα στο σπίτι και να βρεθούν όλα τα έπιπλα σε διαφορετική θέση! Ωστόσο είτε ανήκεις σε αυτή την κατηγορία είτε όχι υπάρχουν 4 λόγοι για να αλλάξεις θέση στα έπιπλα του σπιτιού σου που σίγουρα σε ενδιαφέρουν.

Γιατί να αλλάξεις θέση στα έπιπλα του σπιτιού σουΓιατί αλλάζουν οι εποχές

Άσε με να σου εξηγήσω! Πώς είναι όταν θα αλλάξεις

τα ρούχα στην ντουλάπα ή όταν θα βάλεις ή θα βγάλεις τα χαλιά; Είναι ακριβώς το ίδιο και με τα έπιπλα του σπιτιού σου! Με την αλλαγή της εποχής αλλάζουν και οι προτιμήσεις σου στο πως να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου. Ένα παράδειγμα είναι ότι τον χειμώνα θα μαζευτείς πιο εύκολα με την παρέα σου στο σπίτι από όταν έχει ωραίο καιρό. Γι’ αυτό το λόγο αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αναδιαμορφώσεις το χώρο έτσι ώστε να είναι πιο ευρύχωρα για όλους!

PexelsΓια να βελτιώσεις τη διάταξη και τη διαρρύθμιση του σπιτιού

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μία καλή διαρρύθμιση στο σπίτι σου και μία σωστή διάταξη στα έπιπλα σου. Αυτό μπορεί να σου γλιτώσει χρόνο, να σε βοηθήσει με το καθάρισμα και να σε εξυπηρετεί στην καθημερινότητά σου. Για να κάνεις την μετατόπιση των επίπλων σου να είναι λειτουργική ξεκίνα με τα μεγάλα έπιπλα. Προσπάθησε να δεις το χώρο σα να είναι άδειος και αναρωτήσου αν αυτή είναι η ιδανική θέση του επίπλου ή αν κάπου αλλού θα ήταν πιο λειτουργικό.

Για να κάνεις μία γενική καθαριότητα

Φυσικά η καθημερινότητα, η δουλειά και οι υποχρεώσεις σου δε θα σε άφηναν ακόμα και αν ήθελες να κάνεις συχνά γενική καθαριότητα στο σπίτι σου. Ωστόσο, αν υιοθετήσεις το σκεπτικό 2-3 φορές το χρόνο να αλλάζεις θέση στα έπιπλα σου τότε θα μπορείς ταυτόχρονα να κάνεις και ένα πιο καλό καθάρισμα πέρα από το όσα βλέπει η πεθερά! Bonus: έχεις πολύ καλές πιθανότητες να ανακαλύψεις πράγματα που έχεις ξεχάσει ότι τα έχεις χάσει. ΘΑ γίνει το δικό σου κυνήγι χαμένου θησαυρού!

PexelsΓια να ξεσκαρτάρεις τα πράγματα που έχεις

Ο χρυσός κανόνας (που ελάχιστοι ακολουθούμε) είναι ένας και είναι και εξαιρετικά απλός. Έχεις ένα δωμάτιο, το ιδανικό είναι να μη το γεμίσεις με πράγματα αλλά να έχεις τόσα όσα χρειάζεσαι έτσι ώστε να μη χρειάζεται για να πάρεις κάτι να κάνεις και μία μίνι μετακόμιση. Δεν υπάρχει καλύτερη λύση σε αυτό από το να αλλάξεις θέση στα έπιπλα και ό,τι έχεις καιρό να χρησιμοποιήσεις ή δε χρειάζεσαι πλέον να το πετάξεις ώστε να αποκτήσεις και χώρο και άνεση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις θέση στα έπιπλα του σπιτιού σου έχεις 4 ακόμα λόγους για να το κάνεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα