Μυστικά για να γίνεις ο απόλυτος traveler που ονειρεύεσαι!

20:59 20/8/2019 - Πηγή: iPop

Αν ο αυτοσκοπός σου είναι και εσένα να ανακαλύψεις όλο τον κόσμο ή έστω όσο περισσότερο προλαβαίνεις, τότε πιστεύω πως θα ‘πρεπε να ξέρεις τα μυστικά για έναν ταξιδιώτη, όχι όμως για έναν οποιοδήποτε ταξιδιώτη, αλλά για τον απόλυτο traveler!

Αν θες κι εσύ να γίνεις ο απόλυτος traveler που τόσο πολύ ονειρεύεσαι και να μην μοιάζεις με απλός τουρίστας, τότε ακολούθησε τα παρακάτω μυστικά για έναν ταξιδιώτη και κάνε τα πράξη στο επόμενό σου ταξίδι!

Να ταξιδεύεις πάντα με ελαφριά βαλίτσα

Pixabay.com

Κι

αυτό γιατί όσο πιο ελαφριά και άδεια είναι η βαλίτσα σου όταν πηγαίνεις σε ένα μέρος, τόσο πιο πολλά αναμνηστικά θα μπορέσεις να αγοράσεις για να τα πάρεις μαζί σου στην επιστροφή. Επιπλέον, θα αποφύγεις να πληρώσεις την υπέρβαρη βαλίτσα σου.

Να έχεις μαζί σου τα σωστά παπούτσια

Πάντα πρέπει όταν ταξιδεύεις να έχεις μαζί σου άνετα και βολικά παπούτσια. Έτσι το περπάτημα θα είναι πιο ευχάριστο και θα μπορέσεις να ανακαλύψεις πιο άνετα την πόλη που έχεις επισκεφθεί.

Κλείσε εισιτήρια νωρίς!

Τι ταξιδιώτης είσαι αν δεν ξέρεις ότι πρέπει να κλείσεις τα εισιτήρια τουλάχιστον 3-4 μήνες νωρίτερα, προκειμένου να προλάβεις τις πιο χαμηλές τιμές; Φυσικά και αν αποφασίσεις τελευταία στιγμή να πας κάπου και βρεις και προσιτές τιμές, θα πας, αλλά σε γενικές γραμμές προσπάθησε να κλείνεις νωρίς τα εισιτήρια και να εκμεταλλεύεσαι τις προσφορές που βάζουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Οργάνωση πάνω απ’ όλα

Το σημαντικότερο είναι να είσαι οργανωμένος και να ξέρεις που πηγαίνεις. Ψάξε την ιστορία της πόλης ή της χώρας που επισκέπτεσαι, βρες σε ποια μέρη θα πας και πάρε μαζί σου ένα χάρτη της περιοχής. Πρέπει από πριν να οργανώσεις τέλεια ένα ταξίδι, αν δεν θες να ψάχνεσαι μετά.

Δοκίμασε νέες γεύσεις και εμπειρίες

Pixabay.com

Αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις σε μια άλλη πόλη και ειδικά χώρα, καλό θα ήταν να δοκιμάσεις νέα πράγματα και κυρίως γεύσεις. Τα παραδοσιακά πιάτα είναι το καλύτερο που μπορείς να δοκιμάσεις για να γνωρίσεις την κουζίνα της περιοχής αυτής.

Το μεσημέρι είναι η καλύτερη ώρα για βόλτα

Όταν όλοι πηγαίνουν για φαγητό το μεσημέρι είναι η κατάλληλη ώρα να επισκεφθείς μνημεία, μουσεία και άλλα πολυσύχναστα μέρη, αφού ο περισσότερος κόσμος τρώει. Γι’ αυτό και εσύ τότε θα πρέπει να πας να δεις ένα μουσείο, έτσι ώστε να μην περιμένεις στην ουρά πολλή ώρα.

Απόφυγε τα ταξί

Μην πέσεις στην παγίδα να πάρεις ταξί για να μετακινηθείς και να ξοδέψεις έτσι άσκοπα τα χρήματά σου. Χρησιμοποίησε καλύτερα το λεωφορείο και το μετρό ή ακόμα καλύτερα αν μπορείς και έχεις χρόνο πήγαινε με τα πόδια.

Ανακάλυψε τα κρυφά σημεία της πόλης και ζήσε σαν ντόπιος

Unsplash/ Ilya Orehov

Μην πας να φας σε αυτό το πολυσύχναστο φαγάδικο που πηγαίνουν όλοι οι τουρίστες. Επειδή τρώνε εκεί οι τουρίστες, δεν σημαίνει ότι είναι και καλό. Προτίμησε αυτό που θα σου προτείνει ένας ντόπιος. Με την ίδια, επίσης, λογική όταν δεν είσαι σίγουρος ποιον δρόμο πρέπει να πάρεις για να πας στο μουσείο ή όπου αλλού θες, ρώτα καλύτερα έναν ντόπιο και απόφυγε να χρησιμοποιήσεις το GPS σου. Έτσι, και θα εξασκήσεις μια ξένη γλώσσα και δε θα χαλάσεις τα mb σου και θα επικοινωνήσεις με τον κόσμο. Άλλωστε, τι καλύτερο από το να γνωρίζεις τον πραγματικό πολιτισμό της πόλης που ταξιδεύεις;!

Photo: Pixabay.com

Το άρθρο Μυστικά για να γίνεις ο απόλυτος traveler που ονειρεύεσαι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα