Αν έχεις τατουάζ και βγαίνεις στον ήλιο… Διάβασε προσεκτικά

10:48 11/8/2020 - Πηγή: iPop

Αποκλείεται να μην έχεις τατουάζ εκτός και αν ανήκεις στο 15% του συνόλου που δεν έχει βάλει καθόλου μελάνι στο σώμα του. Αν τελικά δεν έχεις, δεν χρειάζεται να διαβάσεις το άρθρο, αν πάλι έχεις, ξεκίνα να κρατάς σημειώσεις γιατί θα σου χρειαστούν! Τατουάζ και ήλιος δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι γι’ αυτό τώρα που πηγαίνεις στη θάλασσα, θα πρέπει να προσέχεις.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου είναι εξαιρετικά βλαβερή για το δέρμα και επιδρά πολλές φορές στα σημεία που υπάρχουν τατουάζ με αποτέλεσμα να τα ξεθωριάζει.

Unsplash/Annie SprattΤατουάζ και ήλιος:
Τι πρέπει να προσέχεις;Αν, λοιπόν, έχεις τατουάζ και θες όταν περάσει το καλοκαίρι να είναι το ίδιο όμορφο με τώρα πρέπει να φοράς πάντα μα πάντα αντηλιακό. Καλό θα ήταν μάλιστα το αντηλιακό που θα επιλέξεις αν έχεις τατουάζ να έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30 και φυσικά να είναι αδιάβροχο αν έχεις σκοπό να πας θάλασσα.Να φροντίζεις να βάζεις το αντηλιακό τουλάχιστον 20 λεπτά με 30 ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο.Ιδανικά να αγοράσεις ένα αντηλιακό που είναι κατάλληλα φτιαγμένο αποκλειστικά για τατουάζ και δημιουργεί ένα στρώμα προστασίας.Κάλυψε το με ρούχα: Καλό θα ήταν να μην αφήνεις εκτεθειμένη την περιοχή που έχεις τατουάζ. Αν είναι εύκολο φόρεσε έστω κάτι ελαφρύ από πάνω και έτσι δεν θα ξεθωριάσει.

Unsplash/Wesley Quinn

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι εάν έχεις κάνει πολύ πρόσφατα τατουάζ, δεν θα πρέπει να εκτεθείς καθόλου στον ήλιο. Συγκεκριμένα, όπως συστήνουν οι ειδικοί, θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 2 με 4 εβδομάδες απ’ τη στιγμή που έκανες το τατουάζ μέχρι να εκτεθείς για πρώτη φορά στον ήλιο, καθώς τον πρώτο μήνα το δέρμα σ’ εκείνη την περιοχή είναι πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται προστασία από οτιδήποτε μπορεί να του προκαλέσει αντίδραση.

Σημείωση!

Αν είσαι από τα άτομα που λατρεύουν τη θάλασσα και ξεχνιούνται με τις ώρες μέσα στο νερό, μην ξεχάσεις να κάνεις κάτι πολύ σημαντικό! Κάθε φορά που κάνεις μπάνιο στη θάλασσα, να ξεπλένεις το τατουάζ με αρκετό νερό και αν εφικτό και σαπούνι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Θέλεις να αφαιρέσεις το τατουάζ σου; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν το κάνεις

Photo: CTRL – A Meal Replacement/ Unsplash

Το άρθρο Αν έχεις τατουάζ και βγαίνεις στον ήλιο… Διάβασε προσεκτικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα