Αμφισβητείται η συνταγματικότητα περικοπών μισθών και συντάξεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο (;)

13:31 21/2/2016 - Πηγή: iPop

Μεγάλα προβλήματα ενδέχεται να προκαλέσει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δικαιώσει γιατρό του ΕΣΥ, ο οποίος είχε κάνει προσφυγή καταγγέλλοντας την αντισυνταγματικότητα των περικοπών που δέχθηκε η σύνταξή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους» η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε πως η προσφυγή του γιατρού ήταν βάσιμη, με αποτέλεσμα να τον δικαιώσει. Κάτι τέτοιο όμως θα μπορούσε να σημαίνει πως θα πρέπει με την ίδια λογική να αποκατασταθούν όλες οι συντάξεις των γιατρών του ΕΣΥ που έχουν δεχθεί

περικοπές. Το κόστος μιας τέτοιας αποκατάστασης εκτιμάται πως θα έφθανε τα 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίνονται «αντισυνταγματικές οι περικοπές που έγιναν από 1/8/12 (με τον ν. 4093/12) στους μισθούς των εν ενεργεία και στις συντάξεις των συνταξιούχων ιατρών του ΕΣΥ».

Το ζήτημα, όμως, θα γίνει ακόμα πιο περίπλοκο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, καθώς υπάρχει εκκρεμότητα και με άλλες αποφάσεις σχετικά με την αντισυνταγματικότητα στις περικοπες των συνταξεων και τις εισφορές αλληλεγγύης.

Τέλος, το ρεπορτάζ τονίζει πως μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνει δημοσιοποίηση αποφάσεων, σύμφωνα με τις οποίες θα δικαιώνονται συνταξιούχοι ειδικού μισθολογίου, καθηγητές ΑΕΙ, ένστολοι και διευθυντές ΕΣΥ.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Αμφισβητείται η συνταγματικότητα περικοπών μισθών και συντάξεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα