Η Κλίντον κέρδισε τη Νεβάδα και ο Τραμπ τη Νότια Καρολίνα – Η απόσυρση Μπους

12:27 21/2/2016 - Πηγή: iPop

Η Κλίντον κέρδισε τη Νεβάδα και ο Τραμπ τη Νότια Καρολίνα επιβεβαιώνοντας ότι είναι το φαβορί της κούρσας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η δεύτερη νίκη του Ντόναλτν Τραμπ μετά από το Νιού Χάμσιρ είχε φανεί από την πρώτη κιόλας ώρα μετά το τέλος της διαδικασίας, έμενε μόνο να επιβεβαιωθεί από την καταμέτρηση. Έτσι, στις 4:35 (ώρα Ελλάδας)και με το 93,5% των ψήφων

καταμετρημένο ο Τραμπ εξασφάλιζε το 32,8%, ακολουθούμενος από τον γερουσιαστή της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο (22,4%) και τον γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ (22,1%).

Η απόσυρση Μπους

Μπορεί να είναι από πολιτικό τζάκι και να έχει πίσω του αδερφόκαι πατέρα Πρόεδρο, ο Τζεμπ Μπους όμως βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με περίπου το 8% των ψήφων, και δακρυσμένος ανακοίνωσεότι αποσύρεται από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο

Πίσω έκαναν όμως και ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισις και ο μαύρος συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον.

Η Νεβάδα και η «Σούπερ Τρίτη»

Αισιόδοξος εμφανίζεται για την επόμενη εσωκομματική διαδικασία στη Νεβάδα την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας «θα τα πάμε φανταστικά» αλλά και για τη «Σούπερ Τρίτη», των ταυτόχρονων ψηφοφοριών σε 11 πολιτείες την 1η Μαρτίου, τονίζοντας πως «θα τα πάμε πάρα πολύ καλά».

Ο Τραμπ μάλιστα ελπίζει πως οι αντίπαλοι του που αποσύρονται όχι μόνο δεν θα τον πολεμήσουν αλλά ότι θα σταθούν δίπλα του και θα τον στηρίξουν.

Η Κλίντον κέρδισε τη Νεβάδα

Μετά από μία οριακή νίκη στην Άιοβα και μία ήττα στο Νιού Χάμσιρ, η Κλίντον αναπτερώνει το ηθικό της με τη νίκη στη Νεβάδα, όπου τάχθηκε υπέρ της περίπου το 52,6% όσων συμμετείχαν στη διαδικασία, έναντι ενός 47,4% που τάχθηκε υπέρ του Σάντερς, βάσει των αποτελεσμάτων με το 88,1% καταμετρημένο.

«Ορισμένοι μπορεί να αμφέβαλαν για εμάς, αλλά εμείς δεν αμφιβάλλαμε ποτέ ο ένας για τον άλλο», είπε η Κλίντον κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Λας Βέγκας και συμπλήρωσε πως «αυτή η νίκη είναι δική σας».

The post Η Κλίντον κέρδισε τη Νεβάδα και ο Τραμπ τη Νότια Καρολίνα – Η απόσυρση Μπους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα