Βρετανία: Εκστρατεία για παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.

12:01 21/2/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί ο Βρετανός Πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι ηγέτες να κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., ωστόσο, τον τελευταίο λόγο θα έχει ο βρετανικός λαός, ο οποίος με την ψήφο του στις 23 Ιουνίου θα αποφασίσει για το μέλλον της Βρετανίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Ντέιβιντ Κάμερον ξεκινά εκστρατεία με σκοπό να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν ναι στο δημοψήφισμα

της 23ης Ιουνίου.

Το βράδυ της Κυριακής πρόκειται να εμφανιστεί στην εκπομπή «The Andrew Marr Show» στο BBC, όπου το παρών θα δώσει και ο αρχηγός του αντιευρωπαϊκού κόμματος, που βρίσκει «αξιοθρήνητη» την συμφωνία της Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

Ο Ντέβιντ Κάμερον δήλωσε πως «είμαστε κοντά σε μία από τις πλέον σημαντικές αποφάσεις της ζωής μας. Μία αποχώρηση από την Ε.Ε. θα ισοδυναμούσε με μία βουτιά προς την αβεβαιότητα, η οποία θα απειλούσε άμεσα την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας. Ωστόσο, τα προγνωστικά που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα παιχθεί σε ελάχιστη διαφορά».

Πολύ σημαντική θα είναι και η συμβολή της υπουργού Εσωτερικών, η οποία παρά τις αντιευρωπαϊκές της απόψεις είπε θα στηρίξει την εκστρατεία.

Η Ε.Ε. απέχει από το να είναι μία τέλεια ένωση κι η συμφωνία τούτη αποτελεί τμήμα μίας διαρκούς διαδικασίας για την αλλαγή και τη μεταρρύθμισή της, όμως για λόγους ασφαλείας, προστασίας από το έγκλημα και την τρομοκρατία, ένεκα του εμπορίου με την Ευρώπη και για την πρόσβαση στις διεθνής αγορές, το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να παραμείνουμε μέλος της Ε.Ε

Αξίζει να σημειωθεί πως 6 μέλη της βρετανικής Κυβέρνησης εξέφρασαν ήδη την πρόθεσή τους να ταχθούν υπέρ της εκστρατείας για αποχώρηση από την Ε.Ε.

The post Βρετανία: Εκστρατεία για παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα