Άλλη μία νίκη για την LGBTQI+ κοινότητα! Αυτή είναι η χώρα που επιτρέπει για πρώτη φορά σύμφωνα συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια

13:51 1/11/2022 - Πηγή: iPop

Σπουδαία νέα για την LGBTQI+ κοινότητα! Το Τόκιο ξεκίνησε για πρώτη φορά να χορηγεί σύμφωνα συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, γεγονός το οποίο τους επιτρέπει να αντιμετωπίζονται ως παντρεμένα ζευγάρια για ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες.

Πολλοί ελπίζουν ότι το συγκεκριμένο βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ισότητα για όλα τα ζευγάρια της Ιαπωνίας.

Η συγκλονιστική ζωή της Gauri Sawant γίνεται σειρά! – Πώς οι αγώνες και τα

δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας κατάφεραν να διχάσουν την Ινδία όσο ποτέ;

Σύμφωνο συμβίωσης – Τόκιο: Ποια είναι τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας;

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή, η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στην ομάδα των ανεπτυγμένων χωρών της G7 που δεν αναγνωρίζει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Ωστόσο, μία πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι οι περισσότεροι Ιάπωνες υποστηρίζουν τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2021 από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιαπωνίας NHK, το 57% ήταν υπέρ, ενώ μόλις το 37% ήταν κατά.

Παρά τη ευρεία αυτή υποστήριξη, ένα περιφερειακό δικαστήριο στην Οσάκα έκρινε νωρίτερα αυτό το έτος ότι η υπάρχουσα απαγόρευση του γάμου ομοφύλων ήταν συνταγματική. Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο, ο Noboru Watanabe -τοπικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος- χαρακτήρισε τους γάμους ομοφύλων «αηδιαστικούς», γεγονός το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις.

Heartstopper: Η σειρά του Netflix που σου δείχνει με τον πιο γλυκό και ρεαλιστικό τρόπο πώς νιώθει ένας LGBTQ+ έφηβος

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες κινήσεις οι οποίος οδηγούν προς μεγαλύτερη ισότητα. Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στη μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο ιδρύθηκε για πρώτη φορά σε μία από τις συνοικίες του το 2015, αφού εξαπλώθηκε σε εννέα ακόμη συνοικίες και έξι πόλεις στα δυτικά της μητροπολιτικής περιοχής, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Asahi Sinbun.

Unsplash / Ian Taylor

Τα πιστοποιητικά για τα σύμφωνα συμβίωσης, τα οποία δίνονται επίσης σε ακόμα 8 νομούς της χώρας, επιτρέπουν στα ομόφυλα ζευγάρια να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο με τα παντρεμένα σε ό,τι αφορά τη στέγαση, την ιατρική περίθαλψη και την πρόνοια. Ωστόσο, δεν επιφέρει καμία αλλαγή σε ζητήματα όπως η υιοθεσία, η κληρονομιά και η έκδοση βίζας για τους συζύγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτηση για το συγκεκριμένο πιστοποιητικό μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε άνω των 18 ετών που είτε ζει είτε εργάζεται στο Τόκιο. Μέχρι την Παρασκευή 28/10, είχαν υποβληθεί 137 αιτήσεις χορήγησης του συγκεκριμένου συμφώνου συμβίωσης.

«H αγάπη κάνει την οικογένεια» – Το πιο γλυκό spot για τα αυτονόητα δικαιώματα των LGBTQI+ οικογενειών που πρέπει να δεις!

Για ζευγάρια όπως είναι η Miki και η Katie, το πιστοποιητικό αφαιρεί ένα σημαντικό ένα βάρος από πάνω τους.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν ότι θα μας αντιμετωπίσουν ως ξένους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η Miki, η οποία ζήτησε να αναφέρονται μόνο με τα μικρά τους ονόματα, στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η Soyoka Yamamoto – μια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των LGBT που ήταν μεταξύ των πρώτων που έλαβε το πιστοποιητικό της, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι ειλικρινά ήλπιζε ότι θα «μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων θα μπορούν να προστατεύονται και να γίνονται πιο ίσα».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Άλλη μία νίκη για την LGBTQI+ κοινότητα! Αυτή είναι η χώρα που επιτρέπει για πρώτη φορά σύμφωνα συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άλλη, LGBTQI+, Αυτή,alli, LGBTQI+, afti