Η συγκλονιστική ζωή της Gauri Sawant γίνεται σειρά! – Πώς οι αγώνες και τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας κατάφεραν να διχάσουν την Ινδία όσο ποτέ;

12:33 1/11/2022 - Πηγή: iPop

Τις έντονες αντιδράσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας προκάλεσε η ανάθεση του πρωταγωνιστικού ρόλου σε τηλεοπτική σειρά για τη ζωή και το έργο διάσημης τρανς ακτιβίστριας στη μη διεμφυλική ηθοποιό, Sushmita Sen. Τι συμβαίνει στην Ινδία και πώς η ιστορία της Navya Singh μπορεί να σου δώσει την έμπνευση που χρειάζεσαι σήμερα;

Ο ρόλος στη σειρά «Taali» του Bollywood κατέληξε στη Sushmita Sen, πρώην Μις Υφήλιος και

διάσημη ηθοποιός με πληθώρα ταινιών στην Ινδία. Η σειρά αφηγείται τη ζωή της Gauri Sawant, της τρανς ακτιβίστριας από το Μουμπάι, που υιοθέτησε το παιδί μιας πόρνης η οποία πέθανε από AIDS.

Το 2014 η Sawant έγινε η πρώτη τρανς που υπέβαλε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας για το δικαίωμα στην υιοθεσία παιδιού των διεμφυλικών ατόμων. Η ζωή και οι αγώνες της για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας συνεχίζουν να εμπνέουν. «Από μικρή ηλικία ήθελα να γίνω γυναίκα. Ήξερα ότι δεν μπορούσα βιολογικά να αποκτήσω παιδί, όμως ήθελα να γίνω μητέρα» είχε αναφέρει σε συνέντευξή της.

Τρανς ηθοποιός στην Ινδία: Η ιστορία της Navya Singh που πρέπει να διαβάσεις

Όταν η Navya Singh πήγε να κάνει οντισιόν για τον συγκεκριμένο ρόλο, όλα κύλησαν ομαλά. Είχε αυτοπεποίθηση, διάβασε τις γραμμές της σωστά, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήταν αρκετά «καλή» ώστε να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας ή μήπως φταίει κάτι άλλο και δεν κατάφερε να κερδίσει τον ρόλο για την σειρά της Gauri Sawant;

Μόλις τελείωσε την οντισιόν της η αίθουσα παρέμεινε σιωπηλή και το κλίμα ξεκίνησε να γίνεται αμήχανο. Κάποια στιγμή ένας από τους διευθυντές του κάστινγκ πήρε τον λόγο και είπε:

«Μα εσύ τι είσαι τώρα; Γυναίκα ή άντρας;»

«Αισθάνθηκα απογοήτευση», αποκάλυψε η Navya. «Ήταν το είδος του χαζού σχολίου το οποίο είχα συνηθίσει ως ηθοποιός στο Bollywood. Αλλά ποτέ δεν κατάφερα να το κάνω πιο εύκολο».

Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα. Καίτη Γκραμμά, το transgender μοντέλο κάνει διεθνή καριέρα, περπατώντας στο κορυφαία fashion show του οίκου Prada

Στα 18 της η τρανς ηθοποιός πήγε στο Μουμπάι, προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρό της να ασχοληθεί με την υποκριτική και το μόντελινγκ. Εκεί ήταν που έκανε coming out ως διεμφυλική γυναίκα.

«Οι δουλειές για τρανς άτομα είναι σπάνιες στο Bollywood. Περνάς οντισιόν για επιδείξεις μόδας ή ταινίες αλλά σπάνια σε καλούν πίσω. Ακόμη και οι ομοφυλόφιλοι σχεδιαστές μόδας ή παραγωγοί δεν ανοίγουν την πόρτα τους στα διεμφυλικά άτομα», ξεκαθαρίζει η Naya Singh. Δεν λείπουν, μάλιστα, όπως αναφέρει, οι περιπτώσεις που άτομα από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αναγκάζονται να εκπορνευτούν για να επιβιώσουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Navya Singh (@naavyaasingh)

Παρά τις δυσκολίες, όμως, η Navya κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Ανέβηκε στην πασαρέλα, έκανε επιδείξεις μόδας κι έγινε μοντέλο για το περιοδικό Grazia. Επιπλέον, ήταν φιναλίστ στο «Miss Trans Queen India», τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ομορφιάς για τρανς άτομα στην Ινδία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι επτά χρόνια αφότου μετακόμισε στη Βομβάη, η Navya πήρε τον ρόλο ως τρανς γυναίκα στην αστυνομική σειρά «Savdhaan India» το 2021, μία δουλειά που της χάρισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

Μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου έλαβε μια κλήση από τους γονείς της. Δεν της είχαν μιλήσει από τότε που έφυγε από το Μπιχάρ.

«Σου ζητάμε συγγνώμη. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι σημαίνει να είσαι διεμφυλικός. Παρακολουθώντας τη σειρά, το συνειδητοποιήσαμε. Είσαι το παιδί μας», της είπαν.

Η 10χρονη Noella γίνεται το νεότερο trans μοντέλο στην Εβδομάδα Μόδας, δίνει έμπνευση και κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα

Στις αρχές του 2022, η LGBT κοινότητα στη Βομβάη περίμενε πώς και πώς την επερχόμενη τηλεοπτική σειρά «Taali», η οποία επρόκειτο να βασιστεί στη ζωή της Gauri Sawant, της τρανσέξουαλ ακτιβίστριας από τη Βομβάη.

«Ήμασταν ενθουσιασμένοι όταν ακούσαμε για πρώτη φορά για την σειρά «Taali», γιατί κάτι τέτοιο σήμαινε ότι υπήρχε ένας πρωταγωνιστικός ρόλος για μία τρανσέξουαλ», τόνισε η Navya. «Ήταν μια μεγάλη νίκη για την κοινότητα. Και αυτός ήταν ένας ρόλος που αφορούσε κάποιον στην κοινότητά μας».

Τον Οκτώβριο, όμως, ανακοινώθηκε ότι τον ρόλο της Gauri Sawant τον ανέλαβε μία μη διεμφυλική ηθοποιός.

«Λυπήθηκα πολύ όταν άκουσα ότι ο ρόλος της Gauri είχε πάει σε μια cisgender [μη τρανς] ηθοποιό», λέει η Navya, «και δεν ήμουν η μόνη».

Αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικρίνουν την συγκεκριμένη επιλογή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sushmita Sen (@sushmitasen47)

Είναι απογοητευτικό να βλέπεις ταλαντούχους ανθρώπους με πάθος για την ζωή και την δουλειά τους να μην καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα επειδή απλά βρήκαν το θάρρος να δηλώσουν τι νιώθουν και ποιοι είναι και, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν ισχύει μόνο σε χώρες όπως είναι η Ινδία.

Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται και στις δικές μας χώρες, χώρες οι οποίες θεωρούνται «ανεπτυγμένες», αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πώς να θάβουν τα αισθήματα και τα όνειρα των ανθρώπων τους.

5 trans ηθοποιοί που αλλάζουν τη βιομηχανία του κινηματογράφου

Η Navya, αυτή τη στιγμή, χορεύει σε νυχτερινά κέντρα για να βγάλει τα χρήματά της ώστε να πληρώσει το ενοίκιο, ενώ κάνει οντισιόν για ρόλους μόντελινγκ και κινηματογράφου. Ονειρεύεται χαρακτήρες πολύπλοκους και δυνατούς, όμορφους και επιθυμητούς, αλλά γνωρίζει ότι αυτά τα μέρη, τουλάχιστον στη βιομηχανία ταινιών Χίντι του Bollywood, είναι λίγα για τις τρανς ηθοποιούς. Γι’ αυτό, ακριβώς, είχε εναποθέσει τόσες πολλές ελπίδες στην σειρά Taali και στον ρόλο της Gauri Sawant. Εκείνη, όμως, έχει μάθει να μην τα παρατά και συνεχίζει να αγωνίζεται για όλα όσα της αξίζουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η συγκλονιστική ζωή της Gauri Sawant γίνεται σειρά! – Πώς οι αγώνες και τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας κατάφεραν να διχάσουν την Ινδία όσο ποτέ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα