Αγώνας για τον καθαρισμό του Σαρωνικού μετά την τεράστια οικολογική ζημιά

09:15 13/9/2017 - Πηγή: iPop
Μάχη δίνουν οι αρμόδιες Αρχές για τον καθαρισμό του Σαρωνικού μετά την τεράστια οικολογική ζημιά που προκλήθηκε απ’ τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη». Η ρύπανση έχει επεκταθεί και πολλές ακτές κοντά στη Σαλαμίνα και την Πειραϊκή έχουν μαυρίσει.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, τεχνικά συνεργεία βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής για να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ οι κάτοικοι δηλώνουν πως όλη η περιοχή μυρίζει πετρέλαιο.

Στόχος είναι οι αρμόδιες Αρχές να προχωρήσουν άμεσα

στην απορρύπανση των υδάτων για να μην επεκταθεί περαιτέρω η ρύπανση.

Στην περιοχή έφθασαν την Τρίτη και δυνάμεις του Λιμενικού, όπως επίσης και πλωτά ιδιωτικής εταιρείας απορρύπανσης, οι οποίοι τοποθέτησαν ειδικά φράγματα κι έριξαν μεγάλες ποσότητες αντιρρυπαντικών.

Οι παραλίες της Σαλαμίνας από την Κυνοσούρα έως τα Σελήνια έχουν μαυρίσει μετά τη διαρροή μαζούτ, ενώ η ρύπανση από τα πετρελαιοειδή και την πίσσα εκτείνεται σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Στην περιοχή όπου βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο έχουν σπεύσει περισσότερα σκάφη για να βοηθήσουν στο έργο. Στη Σαλαμίνα, μετά από συνεννόηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την πλοιοκτήτρια εταιρία, εστάλησαν τρία ακόμα βυτιοφόρα οχήματα για να βοηθήσουν στην απορρύπανση.

Στην ευρύτερη περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ρυμουλκά, πλωτός γερανός και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον Real FM πως «αυτό που έφυγε (το πετρέλαιο) πρέπει να έγινε την ώρα που βυθιζόταν. Έγιναν άμεσα οι ενέργειες για να αναλάβουν οι δύο εταιρείες απορρύπανσης. Έχουν γίνει οι κινητοποιήσεις οι απαραίτητες, έχει πάει ο γενικός γραμματέας, στις 2 η ώρα τη νύχτα που ενημερώθηκα, έδωσα εντολή το πρωί να πάει αμέσως ο αρχηγός του Λιμενικού».

Ο ίδιος ενημέρωσε πως το δεξαμενόπλοιο έχει στις δεξαμενές τους 3.200 τόνους πετρέλαιο, όμως, διαβεβαίωσε πως η στεγανοποίηση έχει πετύχει στο 95% και δεν υπάρχει κίνδυνος για άλλη διαρροή.

Το άρθρο Αγώνας για τον καθαρισμό του Σαρωνικού μετά την τεράστια οικολογική ζημιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα