Φλόριντα: Τουλάχιστον 12 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ίρμα

07:56 13/9/2017 - Πηγή: iPop
Τουλάχιστον 12 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ίρμα στη Φλόριντα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των Αρχών της Πολιτείας.

Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο «αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων που μπορούν να αποδοθούν στον κυκλώνα Ίρμα ανέρχεται ως αυτή τη στιγμή στους 12». Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τα αίτια των θανάτων.

Ο κυκλώνας

Ίρμα προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα νησιά της Καραϊβικής και συγκεκριμένα άφησε πίσω του ερείπια κτηρίων και κατοικιών και τόνους συντριμμιών στα νησιά Κις. Το 85% των οικημάτων υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή.

Ο Donald Trump χθες, Τρίτη, ανακοίνωσε πως την Πέμπτη θα επισκεφθεί μαζί με την Melania Trump τη Φλόριντα για να διαπιστώσει την έκταση της καταστροφής.

5,8 εκατομμύρια σπίτια κι επιχειρήσεις (12 εκατ. άνθρωποι) έμειναν χωρίς ρεύμα την Τρίτη στη Φλόριντα κι άλλες Πολιτείες λόγω των καταστροφών απ’ τον κυκλώνα Ίρμα.

Οι εταιρείες ηλεκτρισμού εξακολουθούν να προσπαθούν για την αποκατάσταση της παροχής κι έχουν κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Τέλος, το 37,6% των πρατηρίων στη Φλόριντα αντιμετωπίζουν ελλείψεις καυσίμων, ποσοστό το οποίο είναι, όμως, σημαντικά μειωμένο από τη Δευτέρα το απόγευμα (46%).

Photo: © Joe Raedle / Getty Images / AFP

Το άρθρο Φλόριντα: Τουλάχιστον 12 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ίρμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα