Μεταλλωρύχοι εισέβαλαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος | Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Σταθάκη

08:51 13/9/2017 - Πηγή: iPop
Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης όταν μεταλλωρύχοι εισέβαλαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό. Οι μεταλλωρύχοι πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη έξω απ’ το Υπουργείο, διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή της επένδυσης της Eldorado Gold. Σε εξέλιξη η συνάντηση του Γ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους των μεταλλωρύχων.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Χαλκιδικής κατάφεραν να περάσουν απ’ τους αστυνομικούς και ν’ ανέβουν στον πρώτο όροφο, όπου και ανήρτησαν πανό.

Οι άνδρες της Αστυνομίας προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τους εμποδίσουν.

Οι

μεταλλωρύχοι εκφράζουν ανησυχίες για τις θέσεις εργασίας τους μετά το «πάγωμα» των έργων της Eldorado Gold, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον κ. Σταθάκη και τον κ. Φάμελλο, χωρίς να λάβουν απάντηση, όπως υποστηρίζουν.

Στο υπουργείο έφθασαν συνολικά τρία πούλμαν που μετέφεραν εργαζομένους.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, κ. Ζαφειρούδας, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «δεν θα αποχωρήσουν αν δεν λάβουν σήμερα τις άδειες».

Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής δηλώνουν πως «το υπουργείο μας εμπαίζει, δεν έχουμε λάβει απαντήσεις».

Κάναμε αυτές τις κινήσεις γιατί θέλουμε και αύριο να έχουμε δουλειά. Έχουμε κάνει άπειρα αιτήματα να συναντηθούμε με τον αρμόδιο υπουργό, αλλά δεν μας δέχονται. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες

Στην είσοδο του υπουργείου έχουν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη με αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής. Στη συνάντηση βρίσκεται ακόμα ένας εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Μεταλλωρύχοι εισέβαλαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος | Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Σταθάκη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα