Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να φυτέψεις μία τριανταφυλλιά! Ένα έξυπνο κόλπο που θα γεμίσει το μπαλκόνι σου με τριαντάφυλλα

17:51 16/2/2022 - Πηγή: iPop

Τα τριαντάφυλλα είναι μια υπέροχη προσθήκη σε κάθε κήπο. Όταν τα λουλούδια ανθίζουν, φωτίζουν ολόκληρο τον χώρο σου, ωστόσο η διατήρησή τους δεν είναι πάντα εύκολη. Θέλεις να καλλιεργήσεις έναν όμορφο θάμνο από τριαντάφυλλα αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνεις; Τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτό το κόλπο.

Τα τριαντάφυλλα είναι πανέμορφα, κι αν είσαι από τις τυχερές που έχουν κήπο ή μεγάλο μπαλκόνι και τα έχεις και τα απολαμβάνεις, σε ζηλεύω πολύ. Ξέρεις, όμως, πια είναι τα μυστικά ώστε να μπορέσεις να κρατήσεις στην ζωή το αγαπημένο σου λουλούδι για πολλά χρόνια;

Μεγάλωσε τις βλεφαρίδες σου χρησιμοποιώντας αλόη

Αρχικά, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι πρέπει να κλαδεύεις τον θάμνο την κατάλληλη στιγμή, γιατί τα τριαντάφυλλα είναι πολύ ευαίσθητα σε ασθένειες και έντομα. Επιπλέον, μπορείς να φυτέψεις τριαντάφυλλα όλο το χρόνο και είναι καλύτερα να τοποθετηθούν σε κήπο όπου έχει λίγο αέρα, πολύ ήλιο και καλό χώμα.

 Βεβαιώσου ότι ο θάμνος δεν φυτεύεται σε χώμα που είναι πολύ υγρό, αλλά ούτε πολύ ξηρό. Το έδαφος που είναι πολύ ξηρό θα κάνει τον θάμνο να έχει ελάχιστη ανάπτυξη. Μια άλλη συμβουλή για να μεγαλώσεις τα τριαντάφυλλά σου με τον βέλτιστο τρόπο, είναι να προσθέσεις λίγο άργιλο στο έδαφος. Τους αρέσει πολύ!

Το εκπληκτικό που θα συμβεί εάν βάλεις αλόη βέρα μέσα σε μια μπανάνα!

«Πώς να φυτέψω τριανταφυλλιά από κλαδί;» Κι όμως! Έχουμε την απάντηση!

Δεν έχεις τριανταφυλλιά στο κήπο σου αλλά θα ήθελες να αποκτήσεις; Μπορείς να ξεκινήσεις από την αγορά ενός μόνο τριαντάφυλλου, ενός φυτού αλόη βέρα, χώμα και μια ευρύχωρη γλάστρα. Τα υπόλοιπα είναι απλά. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να καλλιεργήσεις μία όμορφη τριανταφυλλιά:

Κόψε την άκρη ενός φύλλου αλόη βέρα. Στη συνέχεια κόψε ένα κομμάτι περίπου 4 εκατοστών. Βεβαιώσου ότι η αλόη βέρα είναι αρκετά παχιά για να χωρέσει ένα κοτσάνι τριαντάφυλλου.Τοποθέτησε το κάτω μέρος του τριαντάφυλλου στο υγρό τμήμα της αλόη βέρα.Κόψε το τριαντάφυλλο στη μέση με ένα ψαλίδι, κατά προτίμηση κάτω από τα βασικά φύλλα του.Γέμισε μια γλάστρα με χώμα και κάνε μια μικρή τρύπα στο κέντρο του χώματος.Βάλε το κοτσάνι του τριαντάφυλλου με την αλόη βέρα και κάλυψέ το με χώμα.Πότισε το φυτό τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με μικρή ποσότητα νερού. Βεβαιώσου ότι το χώμα δεν είναι πολύ υγρό και ούτε πολύ στεγνό.

Ενυδάτωσε το πρόσωπο σου με μια μάσκα από τριαντάφυλλα

Το μόνο που χρειάζεσαι τώρα είναι λίγη υπομονή. Θα δεις ότι το κοτσάνι της τριανταφυλλιάς θα μεγαλώσει σε έναν όμορφο, μεγάλο θάμνο. Εάν το φυτό ξεπεράσει τη γλάστρα, μπορείς να το μεταφέρεις ξανά σε μια μεγαλύτερη. Καλή τύχη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να φυτέψεις μία τριανταφυλλιά! Ένα έξυπνο κόλπο που θα γεμίσει το μπαλκόνι σου με τριαντάφυλλα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop
Αυτός,aftos