Αυτοί οι 12 ένορκοι θα σε δικάσουν

17:06 19/11/2014 - Πηγή: iPop

Η θεατρική παράσταση 12 ένορκοι του Ρέτζιναλντ Ρόουζ που πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικότερες παρακαταθήκες της έβδομης τέχνης υπόσχεται να σε ταξιδεύει από το θέατρο Αλκμήνη στην Νέα Υόρκη του 1957. Σε μια πόλη που μπορεί να σκέφτεται πιο μοντέρνα από την εποχή της αλλά μερικά στενά μυαλά κλείνουν τα φτερά της και δεν την αφήνουν να εξελιχθεί.

Ο χώρος του θεάτρου μετατρέπεται σε ένα «παγωμένο» δικαστικό μέγαρο γεμάτο πόνο ένταση και μίσος

και οι θεατές μετατρέπονται σε ακροατές μιας ιδιαίτερης δίκης. Ένα αλλοδαπό ανήλικο αγόρι κατηγορείται για φόνο. Οι 12 ένορκοι συνεδριάζουν εκθέτοντας την προσωπική τους άποψη για να αποφασίσουν αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή σε αυτό το αγόρι. Μέσα από τους διαλόγους τους αντικατοπτρίζουν τις διαχρονικές προκαταλήψεις που έχει η κοινωνία και ξεδιπλώνουν όλες τις πτυχές που μπορεί να έχει ο ανθρώπινος χαρακτήρας.

Οι 12 άντρες είναι θυμωμένοι, οι 12 ένορκοι είναι σκληροί και αποφασίζουν για τη ζωή ενός νέου χωρίς να σκέφτονται ή ακόμα και χωρίς να κατανοούν το βάρος που μπορεί να έχει η απόφασή τους. Κρίνουν χωρίς να αποδέχονται τις συνέπειες και αποφασίζουν χωρίς να διερευνούν.

Info!

12 ένορκοι
Θέατρο Αλκμήνη
Διεύθυνση: Αλκμήνης 12,Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 2103428650
Πρεμιέρα παράστασης: 3 Νοεμβρίου 2014
Ημέρες παράστασης: Δευτέρα και Τρίτη
Ώρα παράστασης: 21:30
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ Μειωμένο, 15 Ευρώ Κανονικό

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Αυτοί οι 12 ένορκοι θα σε δικάσουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα