Και όμως, τα μηνύματα που στέλνεις επηρεάζουν τη στάση του σώματος σου!

16:32 19/11/2014 - Πηγή: iPop

Το ανθρώπινο σώμα είναι σχεδιασμένο για να στέκεται σε ευθεία στάση. Και όμως, οι συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει μέσα στην καθημερινότητα μας, μας αναγκάζουν αν στεκόμαστε με το κεφάλι σκυμμένο. Ο λόγος; Οι μικροσκοπικές (καλά πλέον έχουν μεγαλώσει κάπως…) οθόνες από τα κινητά μας!

Και όμως, τα μηνύματα που στέλνεις επηρεάζουν τη στάση του σώματος σου, με αποτέλεσμα να περνάς από2 έως και 4 ώρες συνολικά την ημέρα με τον λαιμό σου σκυμμένο σε αφύσικη γωνία. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως περίπου

700-1400 ώρες το χρόνο έχουμε σκυμμένο το κεφάλι.

Το κεφάλι ενός μέσου ενήλικα ζυγίζει 10 έως 12 κιλά όταν είναι σε όρθια ή ουδέτερη θέση. Ωστόσο, λόγω του ενοχλητικού πράγματος που ονομάζεται φυσική – βαρυτική έλξη – το κρανίο γίνεται βαρύτερο όσο περισσότερο λυγίζει ο λαιμός μας. Αρκετές φορές βαρύτερο, σύμφωνα με έρευνα από τον Dr. Kenneth Hansraj, επικεφαλής της χειρουργικής σπονδυλικής στήλης στο New York Spine Surgery and Rehabilitation Medicine, η οποία θα δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Surgical Technology International.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι όταν σκύβεις το κεφάλι σε μια γωνία 60 μοιρών ασκείς πίεση 27 κιλών στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, το τμήμα της σπονδυλικής στήλης πάνω από τους ώμους. Αυτό είναι περισσότερο από το βάρος ενός μέσου 7 χρονου παιδιού!

Σύμφωνα με την έρευνα όταν γέρνεις το κεφάλι σου 15 μοίρες ασκείς πίεση 12 κιλών στη σπονδυλική στήλη, όταν γέρνεις κατά 30 μοίρες ισοδυναμεί με 18 κιλά πίσης και μία κλίση της τάξης των 45 μοιρών προσθέτει δύναμη 22 κιλών.

Αυτό, σύμφωνα με την έρευνα, έχει μόνιμες συνέπειες στη στάση του σώματος…. Άρα όπως καταλαβαίνεις καλό θα ήταν να αλλάξεις τις συνήθειες σου και να ανταλλάζεις λιγότερα μηνύματα!

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Και όμως, τα μηνύματα που στέλνεις επηρεάζουν τη στάση του σώματος σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα