Πες μου ποιον ήρωα θαυμάζεις, να σου πω ποιος είσαι!

17:06 6/4/2022 - Πηγή: iPop

Πες μου ποιοι είναι οι ήρωες που σε εμπνέουν, να σου πω ποιος είσαι. Όταν στα πλαίσια της εκπαίδευσής μου, μου τέθηκε αυτό το ερώτημα «Ποιον ήρωα θαύμαζες όταν ήσουν παιδί» ήταν μια ερώτηση που με ξάφνιασε και κάτι που ποτέ μέχρι τότε δεν είχα σκεφτεί. Εκ των υστέρων έμαθα ότι αυτή η ερώτηση σημαίνει πολλά για εμάς και τον ψυχισμό μας. Καθένας μας εμπνέεται από διαφορετικά πράγματα και ό,τι εμπνέει εμένα δεν σημαίνει ότι θα εμπνέει και σένα.

Στην Δ’ τάξη του δημοτικού τα παιδιά μας μαθαίνουν για τον Μέγα Αλέξανδρο. Ένα πρόσωπο της ιστορίας που παρόλο που έφυγε πολύ νέος άφησε μεγάλη υστεροφημία και η ζωή του μελετάται ακόμα και σήμερα.

Οι ήρωες που σε εμπνέουν

Ήρθε η κόρη μου ενθουσιασμένη προχθές από το σχολείο μιλώντας μου για τον γόρδιο δεσμό και για τον Μεγαλέξανδρο. «Ό,τι δεν λύνεται κόβεται» μου είπε. Και τι σημαίνει όλο αυτό της είπα. Ό,τι ο Μέγας Αλέξανδρος ήθελε πολύ να λύσει τον δεσμό αυτόν αλλά δεν έβρισκε τρόπο όποτε δημιούργησε εκείνος έναν που να τον βολεύει να κάνει αυτό που ήθελε να κάνει.

Είναι αυτό που μπορεί να έχεις ακούσει στα πλαίσια του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ή κάπως έτσι, δεν είμαι NLPιστρια όμως αυτό το σημείο μου αρέσει πολύ ως τρόπος δράσης για να πας στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είμαστε όλοι οι ήρωες της διπλανής πόρτας!

Πώς να βρεις τον ήρωά σουΤι είπε και τι έκανε ο ήρωας που σε εμπνέει στη δική του ζωή; Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισε;Πώς ξεπέρασε τους σκόπελους και πώς άνοιξε διαδρόμους πάνω στα αδιέξοδα;

Μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόσωπο ή ένα πρόσωπο που δημιούργησε η πένα ενός συγγραφέα ή ενός σκιτσογράφου. ΄Άσε ελεύθερη τη φαντασία σου και διάλεξε τον δικό σου ήρωα με τη δική του ιστορία και τα δικά του μότο ζωής να φωτίζουν σαν φάροι την ιστορία της δικής σου ζωής.

Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται!

Μέγας Αλέξανδρος

Η έμπνευση είναι ζωογόνα, δίνει πνοή και ζωή στα όνειρα και τους στόχους μας, αλλά χωρίς τη δράση μένει ορφανή. Η έμπνευση από μόνη της δεν κάνει τη δουλειά. Πάρε την ώθηση από την έμπνευση και βάλε την εικόνισμα στο προσκεφάλι σου, να την κοιτάς κάθε πρωί και κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο. Εμπνεύσου και τινάξου σαν ελατήριο για τη δράση που θα σε φτάσει εκεί που επιθυμείς.

Αν ξέρεις όπως ο Μέγας Αλέξανδρος ότι σε κάθε περίπτωση θα δοκιμάσεις αυτό το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα που κάθε φορά είσαι απ έξω, πώς γίνεται να μην την ανοίξεις αυτήν την πόρτα τελικά;

Η έμπνευση βρίσκεται παντού

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα εμπνευστεί από την ατάκα αυτή που είπε ο συγκεκριμένος ήρωας της ιστορίας, αλλά μόλις την άκουσα ξανά, απέκτησε άλλη δύναμη. Όσοι έχουμε μικρά παιδιά, που τα μάτια και οι καρδιές τους είναι ακόμα καθαρές, αν προσέξουμε λίγο παραπάνω στην επικοινωνία τους, με οποιονδήποτε τρόπο επικοινωνούν, είτε μέσα από λόγια, είτε μέσα από την τέχνη που τους αρέσει, ή κάποιο άθλημα, λαμβάνουμε τόνους έμπνευσης.

Τα παιδιά δίνουν έμπνευση γιατί έχουν καθαρό μυαλό απαλλαγμένο από όλα αυτά που μπορεί να πάνε στραβά. Από τα μη και τα πρέπει και όλους εκείνους τους φόβους για τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν εκεί έξω.

O Austin Kleon, ο συγγραφέας του «Κλέψε σαν καλλιτέχνης» έλεγε σε κάποια παράγραφο να βρεις τους αγαπημένους ήρωές σου και να φτιάξεις τα σχεδιαγράμματα της ζωής τους. Ποιους θαυμάζουν, από ποιους εμπνεύστηκαν, το έργο τους. Γίνε stalker τους! Θα δεις ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν γράψει αναλυτικά τους ανθρώπους που ενέπνευσαν το έργο τους, τους δασκάλους τους, τους ανθρώπους που φώτισαν με το δικό τους τρόπο τη ζωή τους.

Όταν μάθεις τα πάντα για εκείνους πήγαινε σε εκείνον που ενέπνευσε τον άνθρωπο αυτό και εμπνέει και εσένα. Φτιάχνεις έτσι έναν υπέροχο χάρτη έμπνευσης που δεν ξέρεις ποτέ που θα σε οδηγήσει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πες μου ποιον ήρωα θαυμάζεις, να σου πω ποιος είσαι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πες,pes