Αυτό συμβαίνει όταν ένα ζευγάρι σταματάει να κάνει σεξ

18:12 1/8/2020 - Πηγή: iPop

Μην ανησυχείς δεν είναι μόνο η δική σου η σχέση που μπορεί να περνάει αυτή τη φάση. Σίγουρα σε όλους έχει συμβεί κάποια στιγμή, το πιο σημαντικό είναι να βρεις τι φταίει και πως θα το διορθώσεις. Τι συμβαίνει όμως τελικά όταν ένα ζευγάρι σταματάει να κάνει σεξ; 

Τι συμβαίνει όταν ένα ζευγάρι σταματάει να κάνει σεξ

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότεροι τσακωμοί από ότι συνήθως και αυτός να είναι ο λόγος που ένα ζευγάρι έχει σταματήσει να έρχεται σε επαφή. Πιθανό ακόμα είναι οι ερωτικές τάσεις του ενός να μη συμπίπτουν με του άλλου ή ακόμα να μην είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη του ενός για τη σεξουαλική επαφή όσο είναι του άλλου.

Ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία μπορεί να εντάσσεται η δική σου σχέση, η έλλειψη σεξ είναι δεδομένο ότι οδηγεί σε δυσαρέσκεια ή ένταση και συνεπώς και σε περισσότερους καυγάδες. Υπάρχουν τρόποι που το σεξ επηρεάζει την υγεία σου. Ο εγκέφαλός σου απελευθερώνει λιγότερα χημικά που σου φέρνουν ευφορία (όπως ντοπαμίνη, οξυτοκίνη και ενδορφίνες) όταν σταματήσεις να κάνεις σεξ. Εν ολίγοις, όλη αυτή η θυμωμένη οργή μπορεί να έχει σχέση με τις ορμόνες σου.

Επίσης, κάποια άτομα συσχετίζουν σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη του σεξ με τα συναισθήματα του συντρόφου τους προς τους ίδιους. Δηλαδή, νιώθουν ότι ο σύντροφός τους δεν τους βρίσκει πλέον ελκυστικούς ή ακόμα ότι δεν ευχαριστιέται την επαφή μαζί τους με αποτέλεσμα να συμπεραίνει ότι δε θέλει πλέον να είναι ζευγάρι.

Το αίσθημα της απόρριψης μπορεί να προκαλέσει ανασφάλεια, ενόχληση και σε κάποιες περιπτώσεις και θυμό. Ως εκ τούτου και συνεχής διαμάχη. Όταν ένας σύντροφος χάσει την ψυχραιμία του, αυτή η ένταση μπορεί να απενεργοποιήσει τον άλλο σύντροφο – και όλα αυτά αρχίζουν να κάνουν μία λούπα.

FreepikΠώς να λύσεις το πρόβλημα της αποχής από το σεξ

Συζήτησε το με το σύντροφό σου. Μπορεί να σου είναι πολύ δύσκολο να εκφράσεις την ανασφάλεια που αισθάνεσαι όμως αυτό θα κάνει και τον ίδιο να σου μιλήσει ανοιχτά για το πως αισθάνεται. Μη ξεχνάς ότι μπορεί κι εκείνος να νιώθει το ίδιο από σένα! Μιλήστε για τις φαντασιώσεις σας και για το τι θα θέλατε να κάνετε στις πιο προσωπικές σας στιγμές. Μην φοβηθείς να δοκιμάσεις κάτι που μπορεί να σου προτείνει ο σύντροφός σου γιατί για να είσαι μαζί του σημαίνει ότι τον εμπιστεύεσαι. Από την άλλη αν υπάρχει κάτι που σε κάνει να νιώθεις άβολα πες του το.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Ρουτίνα στο σεξ; Ήρθε η ώρα να βάλεις και πάλι “φωτιά” στο κρεβάτι σου!

Photo:Getty Images

Το άρθρο Αυτό συμβαίνει όταν ένα ζευγάρι σταματάει να κάνει σεξ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα