Αυτό σκέφτονται οι άλλοι για σένα όταν ανεβάζεις selfies

17:35 27/8/2019 - Πηγή: iPop

Η νέα έρευνα για τις selfies αποκαλύπτει μια πικρή αλήθεια για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα κάθε φορά που ανεβάζεις μια selfie. Οι πολλές selfies, σύμφωνα με την έρευνα, συνδέονται με την αποτυχία και τη μοναξιά.

Τι ακριβώς υποστηρίζει η νέα έρευνα για τις selfies;

Η έρευνα με τίτλο «Check Your Selfie before You Wreck Your Selfie», που δημοσιεύτηκε στο Journal of Research in Personality, υποστηρίζει πως οι selfies κάνουν τους followers σου να πιστέψουν

ότι υποφέρεις από μοναξιά ή δεν είσαι και πολύ επιτυχημένη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, Αμερικανοί ερευνητές ζήτησαν από 119 προπτυχιακούς φοιτητές να αξιολογήσουν τις 30 πιο πρόσφατες φωτογραφίες στο Instagram άλλων φοιτητών.

Αμέσως μετά, ζήτησαν από τους φοιτητές να αξιολογήσουν τα εν λόγω πρόσωπα με βάση 13 χαρακτηριστικά. Απ’ αυτά τα χαρακτηριστικά προέκυψε ότι όσοι αναρτούσαν πολλές selfies, οι φοιτητές τους θεωρούσαν πιο μοναχικούς και περισσότερο αποτυχημένους, σε σύγκριση με όσους αναρτούσαν φωτογραφίες που δεν είχαν τραβήξει μόνοι τους.

Ο ερευνητής Chris Barry, καθηγητής Ψυχολογίας στο Washington State University, δήλωσε, πάντως, ότι δεν παίζει ρόλο τι ακριβώς ανεβάζει κάποιος μέσα από τις selfies διότι «ακόμη κι αν δύο προφίλ είχαν παρόμοιο περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες από ταξίδια ή προσωπικές επιτυχίες, τα συναισθήματα για τα άτομα που αναρτούσαν selfies ήταν αρνητικά, ενώ αντιθέτως ήταν θετικά για όσους είχαν αναρτήσεις τις λεγόμενες posies».

Ο αρνητικός αντίκτυπος των selfies στην ψυχολογία σου

Κι ακόμα κι αν αυτά τα ευρήματα δεν ήταν αρκετά για να σε πείσουν να μην τραβάς και να μην ανεβάζεις συνεχώς selfies, σου έχουμε μερικούς ακόμα λόγους!

Οι selfies χρησιμοποιούνται συχνά ως μέσο προσέλκυσης των εντυπώσεων. Τι εννοούμε με αυτό; Κάθε φορά που προσπαθείς να επηρεάσεις άλλους για να σε δουν με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς, κάνεις διαχείριση και προσέλκυση των εντυπώσεων.

Έτσι, κάθε φορά που θέλεις να ανεβάσεις selfie νιώθεις ένα τεράστιο άγχος για το εάν θα βγεις ωραία και πώς θα φανείς στους υπόλοιπους. Αυτόματα μπαίνεις σ’ ένα mood που δεν χρειάζεται καν να μπεις!

Απλά ανέβαζε τις φωτογραφίες που σου αρέσουν και μην είσαι συνέχεια μ’ ένα κινητό στο χέρι να τραβάς selfies, σκεφτόμενη πώς θα φανείς στους followers σου και πόσα likes θα πάρεις, γιατί τελικά κι εσύ γεμίζεις άγχος και οι followers σου σε θεωρούν απελπισμένη!

Δες ακόμα:

Τα πιο όμορφα κορίτσια στις πιο άσχημες selfies τους! | Photos

Photo: Steve Gale/ Unsplash

Το άρθρο Αυτό σκέφτονται οι άλλοι για σένα όταν ανεβάζεις selfies εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα