Αυτό που έχεις κάτω απ’ το στήθος σου, μπορεί να μην είναι ελιά, αλλά τρίτη θηλή! Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό σε κάποιους ανθρώπους και ποια διαφορά απ’ τις θηλές του στήθους;

14:37 30/11/2022 - Πηγή: iPop

Κι όμως! Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που δεν έχουν μόνο 2 θηλές, αλλά έχουν 3 ακόμα και 4. Σίγουρα αν είσαι fan των Friends θα έχεις ακούσει πολλές φορές τον Chandler να αναφέρεται στην 3 θηλή του ή αν λατρεύεις τον Harry Styles, δε γίνεται να μη γνωρίζεις ότι δεν κατατάσσεται στους ανθρώπους με 2 θηλές. Γιατί, όμως, ο θεός σε μερικούς ανθρώπους δώρισε 3 και 4 θηλές και ποια είναι η λειτουργία που έχουν πάνω στο σώμα μας;

Μια τρίτη θηλή είναι μια επιπλέον θηλή στο στήθος. Ονομάζεται, επίσης, υπεράριθμη θηλή και είναι συνήθως μικρότερη από μια κανονική θηλή και συχνά μπερδεύεται με ελιά ή σημάδι. Οι τρίτες θηλές είναι κοινές, συνήθως αβλαβείς και δε χρειάζεται να αφαιρεθούν για λόγους υγείας.

Μερικές τρίτες θηλές συνοδεύονται κι από μάζα μαστού, ενώ άλλες όχι. Αυτές που συνοδεύονται, θα πρέπει να παρακολουθούνται για καρκίνο του μαστού.

Πώς θα καταλάβεις αν έχεις τρίτη θηλή;

Οι επιπλέον θηλές σχηματίζονται πριν από τη γέννηση και μπορούν να εμφανιστούν σε άτομα οποιουδήποτε φύλου, είναι πιο συχνές, όμως, σε αυτούς που έχουν γεννηθεί άντρες.

Ενώ οι άντρες δεν αναπτύσσουν γενικά ιστό γυναικείου μαστού, κάτι που συμβαίνει ως απόκριση στις ορμόνες της γυναικείας εφηβείας, έχουν μαστικούς αδένες. 

Οι τρίτες θηλές δεν έχουν όλες ίδια εμφάνιση. Μερικές έχουν μια τυπική εμφάνιση θηλής, ενώ κάποιες άλλες είναι απλά μικρά εξογκώματα τα οποία μπορεί να θεωρηθούν λανθασμένα ως κρεατοελιές.

Χαρακτηριστικά, όμως, όπως το πού βρίσκονται, το μέγεθος, το χρώμα και η υφή μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις εάν πρόκειται για τρίτη θηλή ή για κάτι άλλο.

Πού εμφανίζονται συνήθως οι τρίτες θηλές

Ενώ οι τρίτες θηλές μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε στο στήθος σου, τις περισσότερες φορές σχηματίζονται πριν από τη γέννηση και κατά μήκος των γραμμών του γάλακτος.

Οι γραμμές γάλακτος είναι κορυφογραμμές που εκτείνονται από τη μασχάλη έως τη βουβωνική χώρα και στις δύο πλευρές του σώματος, κατά μήκος των ίδιων μονοπατιών όπου ορισμένα θηλαστικά έχουν πολλά ζεύγη θηλών. Εμφανίζονται γύρω στην έκτη εβδομάδα της εμβρυϊκής ανάπτυξης και αποσυντίθενται περίπου την ένατη εβδομάδα.

Ποιο είναι το μέγεθός τους;

Οι κανονικές θηλές ποικίλλουν πολύ σε μέγεθος, όπως και οι επιπλέον. Τις περισσότερες φορές, μια υπεράριθμη θηλή είναι μικρότερη από τις άλλες θηλές στο σώμα σου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τρίτες θηλές δεν είναι μεγαλύτερες από μια φακίδα. Επιπλέον, όσον αφορά το χρώμα τους, τις περισσότερες φορές, έχουν το ίδιο χρώμα με τις άλλες θηλές σου, ροζ ή καφέ.

Οι θηλές μπορούν να αλλάξουν χρώμα κατά τη διάρκεια της ζωής σου λόγω ορμονικών διακυμάνσεων. Αυτό μπορεί να συμβεί και στις τρίτες θηλές.

Μπορούν οι τρίτες θηλές να παράγουν γάλα;

Οι επιπλέον θηλές που συνδέονται με τον ιστό του μαστού μπορεί μερικές φορές να γαλακτοποιήσουν (παράγουν μητρικό γάλα) μετά το τέλος της εγκυμοσύνης, όπως και οι κύριοι μαστοί.

Προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τις τρίτες θηλές

Ενώ η ίδια η τρίτη θηλή δεν προκαλεί ανησυχία, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μπορεί να σχετίζεται με αυξημένους κινδύνους ορισμένων προβλημάτων υγείας.

Καρκίνος του μαστού και τρίτες θηλές

Εάν έχεις πολυμαστία, αυτός ο επιπλέον ιστός του μαστού είναι ευάλωτος στις ίδιες ασθένειες που μπορεί να επηρεάσουν τον τυπικό ιστό του μαστού. Οι τρίτες θηλές πρέπει να εξετάζονται για καρκίνο του μαστού, όπως ακριβώς και το κανονικό στήθος σου.

Η νόσος του Paget της θηλής

Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι επιπλέον θηλές κατηγορίας μπορεί να επηρεαστούν από καρκίνο των θηλών, γνωστό ως νόσο του Paget της θηλής.

Συμβουλεύσου τον γιατρό σου εάν εμφανίσεις συμπτώματα όπως::

ΚνησμόςΑίσθημα καψίματοςΠόνοςΚίτρινη ή αιματηρή έκκρισηΆλλοι κίνδυνοι για την υγεία

Μπορεί να αντιμετωπίσεις κι άλλα πιθανά προβλήματα υγείας εάν έχεις τρίτη θηλή. Οι υπεράριθμες θηλές έχουν συσχετιστεί με: 

Δυσπλασίες των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματοςΚαρδιακές αρρυθμίες (ακανόνιστος ρυθμός)Υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση)Πεπτικό έλκοςΗμικρανίαΚαρκίνος όρχεωνΚληρονομική ή Τυχαία Εμφάνιση;

Οι τρίτες θηλές μπορεί να είναι κληρονομικές, αλλά είναι πιο πιθανό να είναι ένα τυχαίο φαινόμενο. Συνήθως δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν, αλλά μερικοί άνθρωποι τις αφαιρούν για αισθητικούς λόγους ή εάν προκαλούν ενόχληση. Οι χειρουργικές επεμβάσεις ποικίλλουν ανάλογα με το αν έχει ή υποκείμενο ιστό μαστού.

Εάν έχεις, λοιπόν, τρίτη θηλή ή μόλις την ανακάλυψες, μην πανικοβάλλεσαι! Είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο και τις περισσότερες φορές, δεν σχετίζονται με υποκείμενα προβλήματα. Αγάπησέ την!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτό που έχεις κάτω απ’ το στήθος σου, μπορεί να μην είναι ελιά, αλλά τρίτη θηλή! Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό σε κάποιους ανθρώπους και ποια διαφορά απ’ τις θηλές του στήθους; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop
Αυτό,afto