Οδηγός για τις γιορτές για όσους δεν τους αρέσουν τα Χριστούγεννα

19:11 29/11/2022 - Πηγή: iPop

Στολίσατε; Όχι, ακόμα, δε μ’αρέσουν τα Χριστούγεννα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Δεν θα κάτσω να το ξαναναλύσω το θέμα, είναι μεγάλη ιστορία, όμως υπάρχουν λόγοι που χαίρομαι που θα έρθουν οι γιορτές και σήμερα θα πιαστώ από αυτό. Εσύ τώρα που έχεις στολίσει από την 28η Οκτωβρίου, που μετράς αντίστροφα για τα Χριστούγεννα από τον 15αύγουστο και κοιμάσαι και ξυπνάς

με τον easy στη διαπασών, μπορείς απλώς να προσπεράσεις το άρθρο μου. Πριν φύγεις να σου πω ότι σε ζηλεύω λίγο και θα ήθελα και εγώ να νιώθω αυτήν την ανείπωτη χαρά και τον ενθουσιασμό τον παιδικό. Πάμε να δούμε όμως πώς μπορούμε να βρούμε τη χαρά εμείς που δεν μας έρχεται αυθόρμητα.

Δε μ’αρέσουν τα Χριστούγεννα. 9 Τρόποι για να περάσω καλά;

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο μια μέρα, είναι ένα 15νθήμερο εορταστικών ημερών. Είναι μαζεμένες μέρες που θα κάτσεις σπίτι και θα ξεκουραστείς. Είναι το στολισμένο σπίτι. Αν δε φύγεις για το χωριό ή κάποιο χειμερινό προορισμό, βρήκα κάποια πραγματάκια να που μπορούμε να κάνουμε εμείς που δεν πετάμε τη σκούφια μας για τη φάση αυτή.

Στολίζουμε το δέντρο! Οκ δεν είναι κάτι νέο αυτό. Φέτος θα ήθελα να πάρω καινούρια στολίδια και να ανανεώσω τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού.Κάνε το λίγο εικόνα. Πιτζάμες, χνουδωτές κάλτσες και κουβέρτες κεριά κανέλας και βανίλιας να καίνε και στην τηλεόραση να παίζουν αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες .Μαραθώνιοι με επιτραπέζια παιχνίδια. Με τα παιδιά και φίλους τους και τις οικογένειές τους. Η αλήθεια είναι ότι όσοι έχουμε παιδιά κάνουμε παρέα και με τους γονείς των φίλων τους, σε κάποιες περιπτώσεις που ταιριάζουμε κιόλας οι γονείς και τα παιδιά είναι πολύ ωραίο. Γίνεσαι ομάδα με τους γονείς και τα παιδιά μεταξύ τους και παίζουμε με τις ώρες.Κάλαντα. Νομίζω φέτος θα το δοκιμάσουμε να βγούμε παρέα με τους φίλους μας στην γειτονιά. Υπάρχει πιο όμορφος ήχος από αυτόν;Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις. Λατρεύω το πρωί των Χριστουγέννων. Να πηγαίνω στην εκκλησία και μετά να φτιάχνω τηγανίτες, βάφλες, φρουτοσαλάτες, ζεστές σοκολάτες στα χριστουγεννιάτικα πιάτα και κούπες. Θέατρο. Να πας με το παιδί ή ένα βράδυ χωρίς τα παιδιά να δεις μια παράσταση. Τραπέζι. Πάνω σε αυτό δεν έχω να πω πολλά. Το τραπέζι είναι το πιο δύσκολο για όσους δεν θέλουν αυτές τις μέρες. Βρες ανθρώπους που πραγματικά θες να είσαι κοντά τους, να φας μαζί τους, να μαγειρέψεις γι’αυτούς ή να δεχτείς την φιλοξενία τους. Γενικά μη βάζεις πολλά πρέπει. Αν δεν θες να είσαι κάπου μην είσαι με οποιοδήποτε κόστος.Δωράκια. Μην τρελαίνεσαι με τα δώρα. Δεν είναι εκεί το νόημα των ημερών. Ξέρω ανθρώπους που δημιουργούν έναν τεράστιο πανικό με τα δώρα, βγαίνουν σαν τρελοί στην αγορά κάθονται σε τεράστιες ουρές για να πάρουν ένα ζευγάρι κάλτσες στο τέλος που κανείς δεν χρειάζεται. Η σπατάλη που γίνεται αυτές τις μέρες σε χρήματα, χαρτί και άλλους πόρους είναι τεράστια. Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον clutter με την άφιξη της νέας χρονιάς. Αν θες να πάρεις ένα δώρο, πάρε ένα βιβλίο ή ακόμα και μια κάρτα για καφέ παράδειγμα για να τον πιεί στην υγειά σου. Σχεδιασμός της νέας χρονιάς. Προϋποθέτει ησυχία και ηρεμία. Δεν χρειάζεται να είμαστε συνεχώς έξω, συνεχώς στην τσίτα, από το ένα μέρος στο άλλο. Αν θες να κάτσεις σπιτάκι σου, απλώς κάτσε!Pexels Τι πηγάζει από μέσα σου;

Δεν θα κάτσω να αναφερθώ σε όλους εκείνους που στολίζουν το σπίτι τους μόνο και μόνο για να βάλουν στολίδια και δεν πιστεύουν τίποτα από όλα όσα σημαίνουν τα Χριστούγεννα. Δεν θα ασχοληθώ με την με το ζόρι χαρά των Χριστουγέννων. Θα σου πως ότι όλα τα συναισθήματα είναι ευπρόσδεκτα και αν σήμερα νιώθεις λίγο άβολα για τον Δεκέμβρη που έρχεται είναι πολύ οκ. Είναι οκ το να κάτσεις στην ησυχία σου και να απολαύσεις τον χρόνο με τον εαυτό σου, να ξεκουραστείς, να κάνεις σχέδια για το μέλλον, να κάνεις μόνο ότι πηγάζει από μέσα σου.

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι «φτιαγμένα» για όσους έχουν σχέση;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οδηγός για τις γιορτές για όσους δεν τους αρέσουν τα Χριστούγεννα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα