Αυτό είναι το φρούτο που σε βοηθά με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

10:47 25/2/2020 - Πηγή: iPop

Είναι γνωστό πως μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά βοηθά το ανθρώπινο σώμα με πολλούς τρόπους. Η διατροφή κατά την εμμηνόπαυση, όμως, είναι εξίσου σημαντική για τις γυναίκες.

Η διατροφή κατά την εμμηνόπαυση είναι σημαντική για να απαλύνει λιγάκι τα

συμπτώματα.Το λένε οι γιατροί, το λέει και μια πρόσφατη έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο The North American Menopause Society (NAMS).

Αν και η ορμονοθεραπεία έχει αποδειχθεί ότι είναι μια αποδεκτή μέθοδος για τη θεραπεία των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση για πολλές γυναίκες, η αναζήτηση για επιλογές μη φαρμακολογικής θεραπείας είναι σε εξέλιξη… Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εστιάζουν στο πώς να προσαρμόσει μια γυναίκα τον τρόπο ζωής της προκειμένου να ανατρέψει ή ν’ ανακουφιστεί από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πως οι διατροφικοί παράγοντες μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή οιστρογόνων, στο μεταβολισμό και συνεπώς στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση φρούτων ή μια μεσογειακού τύπου διατροφή, που χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς, συνδέθηκε με πιο ήπια συμπτώματα εμμηνόπαυσης.

Αυτή η νέα μελέτη πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα στην εξέταση συγκεκριμένων φρούτων και λαχανικών και των επιπτώσεών τους σε διάφορα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Pexels

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αν και ορισμένες υποομάδες φρούτων και λαχανικών είχαν αντίστροφη συσχέτιση με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, μια υψηλότερη πρόσληψη άλλων υποομάδων φαίνεται ότι σχετίζεται με περισσότερα προβλήματα του ουρογεννητικού συστήματος.

Τα εσπεριδοειδή, για παράδειγμα, αναφέρεται πως είχαν αρνητική επίδραση στα ουρογεννητικά σε σύγκριση με άλλα είδη φρούτων, όπως τα πράσινα φυλλώδη ή σκούρα κίτρινα λαχανικά σε σύγκριση με άλλα λαχανικά.

Λαχανικά, όπως το μπρόκολο είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τις γυναίκες, καθώς αυξάνει το οιστρογόνο που είναι υπεύθυνο για τη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού. Το μπρόκολο είναι επίσης, γεμάτο ασβέστιο για ισχυρά οστά και φυτικές ίνες για ν’ αποφευχθεί το φούσκωμα και η αύξηση βάρους.

Πρόωρη εμμηνόπαυση; Αυτά είναι τα σημάδια!

Ποιο φρούτο σε βοηθά με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

Το φρούτο που θεωρείται θαυματουργό γι’αυτήν την περίοδο της ζωής μιας γυναίκας είναι το μήλο. Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα… κι αυτό ισχύει και στην εμμηνόπαυση.

Ένα μήλο περιέχει με τη φλούδα του, περιέχει πάνω από 4 γραμμάρια ίνες καθώς και μια ικανοποιητική ποσότητα καλίου.

Unsplash/Natalie Grainger

Παράλληλα, μπορεί να απαλύνει τη φλεγμονή σε όλο το σώμα, η οποία αυξάνεται σε ορισμένες γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Η ίνα πηκτίνης που βρίσκεται στα μήλα βοηθά επίσης να μειωθούν τα τριγλυκερίδια ενώ βοηθά στην υγεία της καρδιάς.

Cranberries, ραδίκια, αυγά, σολομός, κοτόπουλο επίσης, βοηθούν σημαντικά κατά την ευαίσθητη περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας.

Διαβάστε επίσης:

Έχεις τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης πολύ πιο νωρίς απ’ όσο νομίζεις!

Το άρθρο Αυτό είναι το φρούτο που σε βοηθά με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτό,afto