Μωρό και ξηρό δέρμα: Τι μπορείς να κάνεις;

20:48 24/2/2020 - Πηγή: iPop

Όταν γίνεσαι γονιός γρήγορα συνειδητοποιείς ότι κάποιες προσδοκίες δεν είναι αληθινές στην πραγματική ζωή. Μια απ’ τις πρώτες προσδοκίες που αποδεικνύονται μακριά απ’ την πραγματικότητα είναι το απαλό δέρμα του μωρού, που πολλές φορές είναι μύθος! Πολλά μωρά έχουν ξηρό δέρμα, ειδικά τον Χειμώνα. Μωρό και ξηρό δέρμα: Τι μπορείς να κάνεις;

Τα καλά νέα είναι ότι σαν γονιός υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις το ξηρό δέρμα του μωρού σου.

Ένα απ’ τα πιο σημαντικά πράγματα

που πρέπει να θυμάσαι είναι να ενυδατώνεις συχνά το δέρμα του μωρού, όπως συνιστούν οι παιδίατροι. Η καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος είναι απόλυτα σημαντική για να μετριάσεις το πρόβλημα της ξηροδερμίας.

Unsplash/Luma Pimentel

Μόλις κάνεις μπάνιο το μωράκι σου, στέγνωσέ το και στη συνέχεια εφάρμοσε μια ειδική ενυδατική κρέμα.

Πώς να διαλέξεις τα πρώτα παπουτσάκια του μωρού σου.

Μωρό και ξηρό δέρμα: Τι συστατικά χρειάζεται να έχει η κρέμα;

Όταν επιλέγεις μια ενυδατική κρέμα για το ξηρό δέρμα του μωρού σου, θα πρέπει να προσέξεις να μην περιλαμβάνει συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν περισσότερο το δέρμα του.

Επίλεξε μια κρέμα ή αλοιφή που είναι απαλλαγμένη από αρώματα και έξτρα χρωστικές ουσίες. Φυσικά, θα πρέπει να αποφεύγεις τα αρώματα και τις χρωστικές και στα προϊόντα του μπάνιου, όπως στο σαπούνι.

Κι ενώ μπορεί να έχεις ακούσει ότι είναι καλό να παραλείπεις το καθημερινό μπάνιο του μωρού όταν έχει ξηρό δέρμα, αυτό είναι μια παλιά θεωρία που δεν έχει καμία επιστημονική βάση.

Το καθημερινό μπάνιο του μωρού σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά είναι προτιμότερο. Μπορείς εάν θέλεις να αποφύγεις το σαπούνι κάθε μέρα και να χρησιμοποιείται μόνο μερικές φορές την εβδομάδα. Πάντα, όμως, θα πρέπει να εφαρμόζεις τη ρουτίνα ενυδάτωσης του δέρματος για να δεις αποτέλεσμα.

Φυσικά, θεωρούμε δεδομένο ότι προσέχεις την υγιεινή των δικών σου νυχιών και των νυχιών του μωρού σου ώστε να μην υπάρξει κάποιος ερεθισμός από ξύσιμο.

Εάν το δέρμα του μωρού σου εξακολουθεί να είναι ξηρό ακόμα και μετά απ’ αυτές τις συμβουλές, μπορείς να δοκιμάσεις, παίρνοντας φυσικά τη γνώμη του παιδιάτρου, κάποιο κατάλληλο έλαιο μετά το μπάνιο, το οποίο θα διατηρήσει την υγρασία στο δέρμα. Όμως, επειδή τα έλαια είναι πολύ λιπαρά, πρόσεξε με τις ποσότητες!

Φυσικά, το να πίνει πολύ νερό το μωράκι σου θα το βοηθήσει να παραμείνει ενυδατωμένο, δεν πρέπει να το ξεχνάς αυτό!

Δες ακόμα:

Γιατί τα μωρά μυρίζουν τόσο όμορφα; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση!

Photo: Pexels

Το άρθρο Μωρό και ξηρό δέρμα: Τι μπορείς να κάνεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μωρό,moro