Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω για τις κλειστές δομές

10:39 25/2/2020 - Πηγή: Fimotro
Προχωρά κανονικά η κατασκευή τους

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Χίο και τη Λέσβο, με την κόντρα κατοίκων και δημάρχων των νησιών του βορείου Αιγαίου στα οποία έχει αποφασιστεί να κατασκευαστούν κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να οδηγείται στα άκρα. Τα ξημερώματα μάλιστα τα λιμάνια των νησιών μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με κατοίκους να συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει σε κάθε τόνο πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με την κατασκευή των κλειστών δομών, με τον κυβερνητικό

εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να δηλώνει στο Newpost ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω», να τονίζει πως «οι κλειστές δομές είναι προς το συμφέρον των νησιωτών» και «η ανοιχτή δομή αποτελεί υγειονομική βόμβα».

Χίος: Μπλόκα, μολότοφ και…  ρουκέτες

Οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί τα ξημερώματα στο λιμάνι Μεστών στη Χίο, προκειμένου να αποτρέψουν την αποβίβαση δυνάμεων των ΜΑΤ αλλά και μηχανήματα έργων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των κλειστών κέντρων. Στη θέα των μηχανημάτων οι κάτοικοι έστησαν μπλόκο και επιτέθηκαν με μολότοφ και αυτοσχέδιες ρουκέτες στους άνδρες των ΜΑΤ.

Η ένταση μεταφέρθηκε στο Βροντάδο, όπου οι κάτοικοι με οδοφράγματα, μπλόκα από κορμούς δέντρων επιχειρούν οι κάτοικοι του χωριού να αντισταθούν στην επέλαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που απέστειλε στη Χίο η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις για τη δημιουργία νέας δομής. Το πρώτο μέτωπο κρίνεται στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου και το άλλο στην περιοχή του Πιτυούς στη διασταύρωση με τον δρόμο προς Βολισσό.

Εξαιτίας της ρίψης χημικών, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα