Σημάδια ότι δεν επικοινωνείς σωστά με το άλλο σου μισό και πώς να το διορθώσεις

18:02 24/2/2020 - Πηγή: iPop

Η επικοινωνία στη σχέση είναι το κλειδί για την ευτυχία. Γιατί ακόμα κι αν υπάρχουν άλλα προβλήματα μέσα στη σχέση, η σωστή επικοινωνία με τον σύντροφό σου μπορεί να είναι το μεγαλύτερο σας εφόδιο για να λύσετε αυτά τα προβλήματα. Το πρόβλημα επικοινωνίας στη σχέση είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διορθώσεις την κατάσταση.

Φυσικά, θα πρέπει να θυμάσαι ότι κανένα πρόβλημα σε οποιαδήποτε σχέση δεν μπορεί να λυθεί εάν δεν το θέλουν και τα δύο μέλη του ζευγαριού, επομένως μην πιστέψεις ότι θα λύσεις μόνη σου όλα σας τα

προβλήματα εάν ο σύντροφός σου δεν είναι διατεθειμένος να κάνει μια ανάλογη προσπάθεια.

Σημάδια ότι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας στη σχέση σουΒλέπεις βόμβες τριγύρω σου

Όταν τον ρωτάς πώς πήγε η δουλειά σήμερα και βλέπεις μια έκρηξη μπροστά σου, τότε υπάρχει κάποιο θεματάκι. Είναι μια ερώτηση που είναι απολύτως φυσιολογικό να κάνεις καθώς η δουλειά καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του, αλλά εάν εσύ αποφεύγεις να την κάνεις ή κάθε φορά που την κάνεις τρέχεις να κρυφτείς γιατί ο σύντροφός σου γίνεται μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί, θα πρέπει να συζητήσετε τι είναι αυτό που τον ενοχλεί.

Δεν θυμάται καμία λεπτομέρεια της ζωής σου

Δεν λέμε να είστε μαζί έναν μήνα και να απαιτείς να ξέρει λεπτομέρειες της παιδικής σου ηλικίας, αλλά το να είστε μαζί έναν χρόνο και να μην θυμάται το όνομα της αδερφής σου ή άλλα σημαντικά κομμάτια της ζωής σου δεν είναι φυσιολογικό. Απλά σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναρωτηθείς εάν έχεις μερίδιο ευθύνης. Μήπως εσύ έχεις κρατήσει κομμάτια της ζωής σου κρυφά από εκείνον ή εκείνος είναι αδιάφορος όταν του τα λες;

Κάθε τσακωμός τελειώνει με δάκρυα

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό, αλλά η επικοινωνία είναι ένας σημαντικός λόγος. Όταν φτάνεις στο επίπεδο των δακρύων, συνήθως δεν υπάρχει επιστροφή. Συνήθως φτάνουμε στο σημείο να κλαίμε από απόγνωση, απογοήτευση και συναισθηματική φόρτιση. Όταν νιώθεις ότι ο σύντροφός σου δεν σε ακούει ή δεν σε καταλαβαίνει, η σχέση σας έχει ένα σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας.

Δεν θέλεις να του λες σημαντικά νέα

Εάν δεν μιλάς στον σύντροφό σου για καλά ή κακά νέα που έχεις, τότε μάλλον φταίει το ότι ποτέ δεν λαμβάνεις την αντίδραση που περιμένεις, δηλαδή μια υποστήριξη ή μια αγκαλιά. Εάν αρχίζεις και κρατάς μυστικά επειδή δεν σου αρέσουν οι αντιδράσεις του, μάντεψε πού θα καταλήξει όλο αυτό.

Για να το αποφύγεις όλο αυτό πρέπει να κάνεις κάτι πολύ απλό: Να επικοινωνήσεις με τον σύντροφό σου αυτά που έχεις ανάγκη όταν είσαι χαρούμενη αλλά κι όταν δεν είσαι.

Τι να κάνεις εάν υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας στη σχέσηΝα εκτιμάς την άποψη του συντρόφου σου όσο και την δικιά σου! Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς! Αλλά η άποψη του συντρόφου σου είναι διαφορετική, όχι σωστή ή λανθασμένη. Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις, δεν είναι γεγονότα, αλλά ιδέες βασισμένες στην ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία του καθενός.Κατάλαβε ότι μόνο εσύ είσαι υπεύθυνη για σένα! Τα υγιή ζευγάρια αντιλαμβάνονται ότι είναι διαφοροποιημένα το ένα από το άλλο. Με λίγα λόγια δεν είσαι υπεύθυνη για τον σύντροφο σου, ούτε ο σύντροφος σου είναι υπεύθυνος για σένα.Εξασκήσου στην μη- αμυντική ακρόαση. Αν ποτέ βρεις τον εαυτό σου να προσπαθεί να διαψεύσει αυτά που σου λέει ο σύντροφος σου, τότε είναι πιθανό να ακούς αμυντικά. Αυτό το κάνουμε συνέχεια και για να το σταματήσουμε θα χρειαστεί δύναμη και εξάσκηση. Ο σκοπός είναι να είσαι ανοιχτή πάντα σε ό,τι ακούς και να επιδιώκεις να ακούς την αλήθεια σε ό,τι σου λέει. Πίστεψε τα λόγια του συντρόφου σου και μην προσπαθείς να τον διαψεύσεις με κάθε ευκαιρία. Όταν το κάνεις αυτό η συζήτηση θα γίνει πιο παραγωγική και για τους δυο σας.Επικοινώνησε τα θέλω σου. Είναι πολύ εύκολο το να κατηγορήσεις τον σύντροφό σου για το ότι δεν έχετε επικοινωνία μεταξύ σας. Αλλά έχεις σκεφτεί πως ίσως η συμπεριφορά σου χειροτερεύει την κατάσταση; Μήπως δεν επικοινωνείς τις ανάγκες, τα συναισθήματα και τα θέλω σου με τον σύντροφό σου;Δες ακόμα:

Κάνε κάθε μέρα αυτήν την ερώτηση στον σύντροφό σου

Photo: Pexels

Το άρθρο Σημάδια ότι δεν επικοινωνείς σωστά με το άλλο σου μισό και πώς να το διορθώσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα