Αυτή είναι η ιδανική ώρα για να φας βραδινό και να μην παχύνεις!

18:56 14/12/2019 - Πηγή: iPop

Συνέχεια ακούς ότι πρέπει το τελευταίο γεύμα της ημέρας να το έχεις φάει δυο ώρες πριν κοιμηθείς και πως ό,τι τρως μετά τις 8 γίνεται λίπος. Ξέρεις, όμως, ποια είναι η ιδανική ώρα για βραδινό;

Σίγουρα κάποιες φορές θα ξεφύγεις από το πρόγραμμα διατροφής σου και μπορεί να κάνεις και μια παρασπονδία και να φας λίγο πιο ανθυγιεινά ή πιο αργά το βράδυ κι είναι λογικό. Όμως, καλό θα είναι να ξέρεις την καλύτερη ώρα για βραδινό και να την τηρείς όσο περισσότερο μπορείς καθημερινά.

Σύμφωνα με έρευνες, με το να τρως αργά το βράδυ

δημιουργείς την προδιάθεση να παίρνεις βάρος. Η ώρα που τρως από μόνη της δεν οδηγεί στην πρόσληψη βάρους, όμως γίνεσαι επιρρεπής στο να πάρεις πιο εύκολα βάρος.

Επίσης, όταν το στομάχι σου είναι γεμάτο, είναι πιο δύσκολο να κοιμηθείς ήρεμα και αυτό έχει αποτέλεσμα και στην επόμενη μέρα σου, καθώς είσαι πιο κουρασμένος και εκνευρισμένος. Αυτό έχει ως συνέπεια να παραλείπεις και το πρωινό σου γεύμα και να συνηθίζεις τον οργανισμό σου στο να τρώει μέχρι αργά το βράδυ.

Αυτοί οι παράγοντες εμποδίζουν το αδυνάτισμά σου!

Άλλη έρευνα έδειξε ότι για τις γυναίκες που τρώνε το βραδινό τους μετά τις 6μ.μ. αυξάνεται το ρίσκο καρδιαγγειακών νόσων. Το συμπέρασμα ήταν ότι όσο πιο αργά το βράδυ τρως, τόσο μεγαλώνει και το ρίσκο για πίεση, κακή ρύθμιση του ζαχάρου και υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος.

Συνεπώς, καταλαβαίνεις κι εσύ ότι όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο και αν μπορείς να φας το τελευταίο σου γεύμα μέχρι τις 8μ.μ. αυτό θα ήταν πολύ καλό για το σώμα και την υγεία σου.

Φυσικά και δεν είναι πάντα εύκολο αυτό, όμως όταν δεις ότι μια μέρα δεν μπορείς να φας νωρίς, περιόρισε την ποσότητα του βραδινού σου, ώστε να καταναλώσεις όσο το δυνατόν λιγότερα λιπαρά.

Διάβασε ακόμα:

Μια (απλή) μαθηματική πράξη σου λέει πότε πρέπει να τρως βραδινό!

bearfotos / Freepik

Το άρθρο Αυτή είναι η ιδανική ώρα για να φας βραδινό και να μην παχύνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα