Αυτή είναι η επιστημονική εξήγηση που μας ελκύουν οι πιο cool τύποι!

16:24 12/10/2019 - Πηγή: iPop

Αυτή είναι η επιστημονική εξήγηση που μας ελκύουν οι πιο cool τύποι, αυτοί που το παίζουν και λιγάκι δύσκολοι και ότι δεν τους νοιάζει και τίποτα.

Το έχουμε δει σε πολλές ρομαντικές ταινίες, μας το έχει δείξει και η ίδια η ζωή: Κανένας δεν φαίνεται πιο ελκυστικός στα μάτια μας απ’ αυτόν που δεν μας θέλει, δεν μας ξέρει ή δεν μπορούμε να έχουμε.

Παράλληλα, κανένας δεν μας ελκύει περισσότερο απ’ ότι οι πιο cool τύποι, αυτοί που φαίνεται να αδιαφορούν πλήρως για την ύπαρξη μας. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Τις απαντήσεις έρχεται να μας δώσει για ακόμη μια φορά η επιστήμη.

Σύμφωνα

με μια νέα μελέτη απ’ τους ερευνητές του University of Virginia και του Harvard, στις γυναίκες αρέσουν περισσότερο οι άνδρες που το ενδιαφέρον τους για εκείνες είναι λιγάκι αμφίβολο.

Ο τίτλος της έρευνας -ιδιαίτερα έξυπνος- τα λέει όλα από μόνος του: «Μ’ αγαπά, δεν μ’ αγαπά…: Η αβεβαιότητα μπορεί να οδηγήσει σε ρομαντική έλξη». Η αλήθεια είναι ότι το Harvard δεν μας λέει και κάτι καινούριο, ωστόσο ας κάνουμε μια προσπάθεια να το κατανοήσουμε.

Unsplash/Pablo Merchán Montes

Στη μελέτη, οι φοιτήτριες που συμμετείχαν στην έρευνα ήξεραν ότι αυτό το πείραμα έχει να κάνει με το online dating, κάτι το οποίο δεν ήταν αλήθεια. Οι επιστήμονες τους εξήγησαν ότι έδειχναν τα προφίλ τους στο Facebook σε άνδρες φοιτητές, απ’ τους οποίους είχε ζητηθεί να αξιολογήσουν το κατά πόσο καλά πίστευαν ότι θα τα πήγαιναν μαζί τους.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχουσες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και κάθε ομάδα αξιολογούσε τα προφίλ στο Facebook τεσσάρων ελκυστικών φοιτητών.

Σε μια ομάδα γυναικών είπαν ότι αυτοί ήταν οι άνδρες που δήλωσαν ότι τους άρεσαν περισσότερο. Στην άλλη ομάδα, ότι αυτοί οι άνδρες τις είχαν αξιολογήσει ως μέτριες και στην τελευταία ομάδα ότι τα αισθήματα των τεσσάρων δεν ήταν βέβαια.

Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο Psychological Science, ανέφεραν ότι: «Οι γυναίκες εκδήλωσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους άνδρες που τα αισθήματά τους παρέμεναν άγνωστα. Οι ίδιες θεώρησαν ότι το μυστήριο είναι ακόμη πιο ελκυστικό και απ’ τους άνδρες που δήλωσαν φανερά το ενδιαφέρον τους για εκείνες». Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

Διάβασε ακόμη:

Αυτή η αγάπη είναι η πιο σημαντική κι ελπίζουμε να την έχεις βιώσει!

Photo: Unsplash/Alex Blăjan

Το άρθρο Αυτή είναι η επιστημονική εξήγηση που μας ελκύουν οι πιο cool τύποι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα