Αυτά που καταστρέφουν τον υπολογιστή σου… και δεν το έχεις καταλάβει!

18:10 7/8/2020 - Πηγή: iPop

Ένας υπολογιστής για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και να λειτουργεί καλά μετά από ορισμένα χρόνια χρειάζεται φροντίδα. Δεν χρειάζεται να είσαι προγραμματιστής για να προσέχεις τον υπολογιστή σου, απλά να γνωρίζεις τα βασικά για να μην τον καταστρέφεις! Με ποιους τρόπους καταστρέφεις τον υπολογιστή σου;

Pixabay

Οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε βασικά πράγματα με αποτέλεσμα 2-3 χρόνια μετά την αγορά του laptop μας να παραπονιόμαστε ότι δεν δουλεύει σωστά! Μήπως, όμως, έχουμε μερίδιο ευθύνης;

Από
πότε έχεις να κάνεις update το Antivirus;

Εάν σου φαίνονται πεταμένα χρήματα, υπάρχουν δεκάδες Antivirus τα οποία προσφέρονται πλέον δωρεάν. Ποτέ μην αμελήσεις, όμως, να έχεις Antivirus στον υπολογιστή σου, διότι όσο προσεκτικός και να είσαι, πλέον είναι πολύ εύκολο για κάποιον να βάλει ιό στο pc σου, εάν δεν το έχεις προστατευμένο.

Unsplash/Fabiola PeñalbaΧρησιμοποιείς ακόμα Windows XP!

Μπορεί τα Windows XP να τα λατρέψαμε όλοι, όμως, έχει έρθει η στιγμή- εδώ και χρόνια!- να τα ξεπεράσεις επιτέλους και να εκσυγχρονιστείς! Ο υπολογιστής σου δεν δουλεύει το ίδιο καλά με παλιά Windows, ενώ κι εσύ ο ίδιος στερείσαι πολλές απ’ τις δυνατότητές του επειδή απλά αρνείσαι ότι έχουμε 2020 και τα Windows 10 είναι διαθέσιμα για όλους!

Μάθε εδώ κάθε πότε πρέπει να κλείνεις τον υπολογιστή σου

Ο κάδος ανακύκλωσής σου από πότε έχει να αδειάσει;

Υπάρχει ένα μαγικό εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας σου το οποίο λέγεται “Κάδος Ανακύκλωσης”. Εκεί υπάρχουν όλα τα αρχεία τα οποία σβήνεις καθημερινά. Όμως, αυτός ο κάδος χρειάζεται άδειασμα! Εμείς σου προτείνουμε να αδειάζεις τον κάδο σε καθημερινή βάση για να βελτιώσεις την ταχύτητα του υπολογιστή σου και φυσικά να μην μαζεύεις στην επιφάνεια εργασίας σου περιττά αρχεία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Τελικά με ένα restart λύνονται όλα τα προβλήματα στον υπολογιστή;

Photo: Unsplash

Το άρθρο Αυτά που καταστρέφουν τον υπολογιστή σου… και δεν το έχεις καταλάβει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτά,afta