Πώς θα μάθει το παιδί μου να μοιράζεται;

13:06 7/8/2020 - Πηγή: iPop

Το παιδί μου δυσκολεύεται να μοιραστεί τα παιχνίδια του με τα αδέρφια και τους φίλους του! Η συνέχεια; Γκρίνια, κλάματα, φωνές, απόγνωση! 

Αν διαβάζοντας αυτές τις λέξεις, σαν γονιός αγχώνεσαι και μόνο στην ιδέα της εικόνας αυτής, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς! Παρακάτω θα συζητήσουμε τους τρόπους εκείνους που θα βοηθήσουν να μάθεις στο παιδί σου την αξία του να μοιράζεται! 

Το παιδί μου δυσκολεύεται να μοιραστεί…

Πρώτα από όλα, οι συναισθηματικές εκρήξεις του παιδιού, στις πρώτες κοινωνικές συναλλαγές

του, είναι απόλυτα φυσιολογικές, καθώς τώρα ανακαλύπτει την έννοια του χώρου, του χρόνου και αναπτύσσεται συναισθηματικά. 

Επομένως, σε χρειάζεται σύμμαχο και οδηγό για να μπορέσετε να κατακτήσετε μαζί αυτή τη νέα εμπειρία!

Μην ξεχνάς, ότι η έννοια του μοιράζομαι είναι πολύ δύσκολη για ένα παιδί που είναι ακόμα μικρό, καθώς δεν έχει προλάβει ν’ αποκτήσει σωστή αίσθηση του χρόνου. Θεωρεί ότι το παιχνίδι που του πήρε ο φίλος του ή ακόμα και το αδερφάκι του, θα χαθεί για πάντα.

Απαντήσεις για το πώς θα μάθει το παιδί σου να μοιράζεται θα βρεις στο άρθρο “Πώς θα μάθει το παιδί μου να μοιράζεται”, το οποίο υπογράφει η Φούντα Μαρία Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια- co-founder του www.allaboutparents.gr.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Πώς επηρεάζω το παιδί μου όταν του λέω ψέματα;

Photo: Austin Pacheco/ Unsplash

Το άρθρο Πώς θα μάθει το παιδί μου να μοιράζεται; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα