Αυτά είναι τα σημάδια ότι είσαι ψυχικά υγιής!

11:28 18/11/2019 - Πηγή: iPop

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας, το οποίο έχει επιπτώσεις σε τουλάχιστον μία πτυχή της ζωής τους. Αλλά ποια είναι τα σημάδια ότι είσαι ψυχικά υγιής;

Συνήθως επικεντρωνόμαστε στην ψυχική ασθένεια, στα συμπτώματα της κάθε ασθένειας και πώς μας επηρεάζει στην καθημερινότητά μας και στη συναναστροφή με άλλους ανθρώπους. Αλλά πολλές φορές ξεχνάμε πώς είναι να είσαι ψυχικά υγιής.

Ποια είναι τα σημάδια ότι είσαι ψυχικά υγιής;Φροντίζεις το σώμα σου

Το μυαλό και

το σώμα σου συνδέονται. Κι αν προσέχεις το σώμα σου, τότε και το μυαλό ακολουθεί και ενισχύεται.

H συναισθηματική ευεξία περιλαμβάνει δραστηριότητες και συνήθειες, όπως γυμναστική, ύπνο, καλό φαγητό και ενεργό τρόπο ζωής.

Εάν όλες αυτές οι πτυχές της ζωής σου δεν πάνε καλά, τότε το μυαλό σου  θα υποφέρει επίσης. Η έλλειψη ύπνου και δραστηριότητας και η κακή διατροφή οδηγούν πάντοτε σε κόπωση, κακή διάθεση, έλλειψη συγκέντρωσης, άγχος και αδυναμία διαχείρισής του και πολλά ακόμη.

Θέτεις στόχους

Οι άνθρωποι που είναι ψυχικά υγιείς έχουν ένα κίνητρο, μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στη ζωή και κάνουν ό,τι μπορούν καθημερινά για να προχωρούν μπροστά.

Όταν θέτεις στόχους, κάνεις όνειρα μεγάλα αλλά και ρεαλιστικά, αυτό είναι υγιές. Και όταν κάτι δεν λειτουργεί απλώς αλλάζεις τη μέθοδο!

14 facts που πρέπει να ξέρεις για την ψυχική υγεία!

Γνωρίζεις πώς να χαλαρώνεις

Το να μπορείς να χαλαρώσεις κάθε μέρα είναι σημαντικό για την ευεξία σου και την υγεία σου γενικότερα. Όσοι είναι ψυχικά και φυσικά υγιείς, γνωρίζουν πότε και πώς να βάλουν τη δουλειά στην άκρη και να καθαρίσουν το μυαλό τους.

Κι αυτό δεν επιτυγχάνεται πάντα με τον διαλογισμό που βοηθά σημαντικά αλλά μπορείς απλά να περνάς λίγο χρόνο ήσυχα με τον εαυτό σου και να ξέρεις πότε πρέπει να αποβάλλεις ορισμένα πράγματα, καταστάσεις αλλά και ανθρώπους από τη ζωή σου.

Έχουν ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή τους

Η ψυχική υγεία και οι σχέσεις στη ζωή μας επίσης, συνδέονται. Αν εκφράζεις τα συναισθήματά σου, γνωρίζεις νέους ανθρώπους, μιλάς σε άλλους και ποτέ δεν κρατάς πράγματα για τον εαυτό σου τότε έχεις μια καλή κοινωνική ζωή.

Αν δεν το κάνεις, τότε σημαίνει πως δεν έχεις υποστήριξη από τον περίγυρό σου και ότι ίσως περιτριγυρίζεσαι από αρνητικούς ανθρώπους. Βεβαιώσου, ότι δεν συναναστρέφεσαι με τοξικούς ανθρώπους και πέρνα περισσότερο χρόνο με θετικούς ανθρώπους !

Άφησε τις σχέσεις του παρελθόντος εκεί που ανήκουν και κάνε χώρο για αυτούς που αξίζουν.

Δοκιμάζεις κάποιο είδος θεραπείας

Η συναισθηματική ευεξία χαρακτηρίζεται επίσης, απ’ το να είσαι ανοιχτός και να ζητάς βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι. Όταν αποφεύγεις μια οποιαδήποτε μορφή θεραπείας ενώ στην πραγματικότητα τη χρειάζεσαι, τότε είναι σημάδι αδυναμίας.

Οι περισσότεροι λίγο-πολύ χρειαζόμαστε μια βοήθεια, ένα είδος θεραπείας για να καταλάβουμε καλύτερα και τον εαυτό μας.

Διαβάστε περισσότερα:

Πρέπει να ζητήσεις βοήθεια από ψυχολόγο; Έτσι θα το καταλάβεις!

Το άρθρο Αυτά είναι τα σημάδια ότι είσαι ψυχικά υγιής! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα