Όταν το να είσαι single σε πνίγει, αυτές οι 3 φράσεις σε βοηθούν

20:56 17/11/2019 - Πηγή: iPop

Το συναίσθημα του να είσαι single μερικές φορές δεν είναι ευχάριστο. Νιώθεις ότι σε πνίγει. Μόνος τα ΣΚ, μόνος τις καθημερινές, μέρα με τη μέρα…

Μερικές φορές νιώθεις καλά και επικεντρώνεσαι στην καριέρα σου και στον εαυτό σου κι άλλες πάλι νιώθεις πως όλο αυτό το συναίσθημα σε ξεπερνά και δεν μπορείς να το διαχειριστείς.

Το συναίσθημα του να είσαι single δεν είναι πάντα ευχάριστο αλλά ορισμένες φορές σε βοηθά. Σε βοηθά να γνωρίσεις πρώτα καλύτερα τον εαυτό σου, να

γνωρίζεις κόσμο και μετά να επιλέγεις. Να επιλέγεις αυτόν που θέλεις να περνάς χρόνο μέσα στην ημέρα σου. Αυτόν που θα δίνει λίγο παραπάνω νόημα στη ζωή σου.

Αλλά μέχρι να τον βρεις μην απογοητεύεσαι. Απόλαυσε το παρόν γιατί δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα.

Όταν το συναίσθημα του να είσαι single σε πνίγει, επανάλαβε μετά από μας:«Είμαι αρκετή»

Μην το ξεχνάς. Πρέπει να καταλάβεις πως είσαι αρκετή για τον εαυτό σου και η παρουσία ενός συντρόφου δεν θα σε επηρεάσει.

Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που να νιώθεις αμήχανα όταν όλοι έχουν κάνει τα σχέδιά τους για το ΣΚ ή όταν έχουν μια όμορφη οικογένεια. Αλλά είτε προτιμάς ένα ποτήρι κρασί στο σπίτι, είτε ένα γεύμα σε ένα ρομαντικό εστιατόριο το Σάββατο βράδυ, είτε ένα καλό βιβλίο για συντροφιά, μην ξεχνάς πως αξίζεις. Αξίζεις περισσότερα απ’ όσα νομίζεις και μπορείς να γιορτάσεις την αγάπη σε όλες της τις εκδοχές.

«Καλύτερα μόνη μου και χαρούμενη, παρά μαζί και μόνη μου»

Δεν χρειάζεσαι κανέναν για να σε «συμπληρώσει». Δεν είσαι παζλ και σου λείπει ένα κομμάτι κι αυτό είναι καλό να το θυμάσαι.

Άλλωστε υπάρχουν ζευγάρια -μπορεί να έχει συμβεί και σε σένα- που είναι μαζί αλλά ουσιαστικά είναι μόνοι. Σχέσεις που δεν είναι υγιείς και νιώθεις περισσότερη μοναξιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να είσαι καλά με τον εαυτό σου, να είσαι χαρούμενη και μόνη σου. Μην το φοβάσαι, όλα είναι θέμα οπτικής!

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν ξεκινάς μια σχέση μετά τα 40

«Τα ταξίδια είναι το καλύτερο φάρμακο»

Αγκάλιασε τη μοναχικότητά σου και γνώρισε νέους ανθρώπους. Κάνε ένα ταξίδι. Αυθόρμητο. Χωρίς να χρειάζεται να το ανακοινώσεις παντού.

Αντί να κάθεσαι και να περιμένεις, πήγαινε σε αυτό που θέλεις. Κι αν φοβάσαι, πήγαινε διπλά. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να ξεπεράσεις τον φόβο σου. Μην περιμένεις να έρθει από μόνο του και χάνεις μέρες, μήνες, χρόνια.

Ταξίδεψε. Κι αν δεν θέλεις να ταξιδέψεις, τότε μπορείς να το αντικαταστήσεις με αυτό που πραγματικά αγαπάς. Κυνήγησέ το, είναι το αντίδοτό σου.

Διαβάστε επίσης:

Άνδρες αποκαλύπτουν τι λατρεύουν στις γυναίκες όλων των ηλικιών

Photos: Pexels

Το άρθρο Όταν το να είσαι single σε πνίγει, αυτές οι 3 φράσεις σε βοηθούν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα