Αυτά είναι τα 6 top Κινέζικα μυστικά ομορφιάς που θα μεταμορφώσουν το δέρμα σου!

14:51 8/2/2022 - Πηγή: iPop

Δεν είναι μυστικό ότι όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος, η Ανατολική Ασία ακολουθεί πρακτικές που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Η κορεάτικη ομορφιά πρωτοστατεί, άλλωστε, στην διαβόητη ρουτίνα περιποίησης δέρματος δέκα βημάτων, ενώ οι Ιαπωνικές τεχνικές ομορφιάς ανεβάζουν τον πήχη όταν πρόκειται για φόρμουλες που βασίζονται στην επιστήμη και σε ενδιαφέρουσες υφές.

Όσο για την Κίνα, φημίζεται για μερικά από τα πιο αρχαία τελετουργικά ομορφιάς με εκπληκτικά οφέλη περιποίησης της επιδερμίδας. Πίστεψέ με, μπορείς να μάθεις

πολλά μυστικά και τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την ρουτίνα περιποίησης προσώπου σου και θα φωτίσουν την επιδερμίδα σου.

Kimono Project: Ένα Project μόδας στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων που μας ταξιδεύει σε όλες τις χώρες του κόσμου!

5+1 Κινέζικες τεχνικές περιποίησης προσώπου: 1. Βελονισμός

Προέρχεται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική και χρησιμοποιούνταν για την τόνωση των σημείων βελονισμού, αποκαθιστώντας τη ροή ενέργειας του σώματος. Η εφαρμογή πίεσης, είτε με τα χέρια είτε με μικρά σφαιρίδια, μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του δέρματος, να ενεργοποιήσει την παραγωγή φυσικού κολλαγόνου, να εξομαλύνει τις ουλές, ακόμη και να ανακουφίσει τα συμπτώματα του εκζέματος και της ψωρίασης.

2. Rollers Jade και Εργαλεία Γλυπτικής Προσώπου

Ναι, ο κύλινδρος νεφρίτη που έχει γίνει συνώνυμο με το όμορφο σμιλεμένο δέρμα προέρχεται από την Κίνα, μαζί με άλλα εργαλεία μασάζ και βελονισμού, όπως το Gua Sha.

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της ομορφιάς για τις Κινέζες είναι στην πραγματικότητα τα σχήματα του προσώπου, όχι το πόσο υπέροχο δείχνει το μακιγιάζ. Τα «ιδανικά» σχήματα προσώπου, πηγούνι σε σχήμα αυγού ή σε σχήμα V, όμορφες βλεφαρίδες και σαρκώδη χείλη είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Γι’ αυτό τα εργαλεία γλυπτικής προσώπου είναι must.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephanie Zheng | Esthetician (@collectionofvials)

Ένα viral beauty hack στο TikTok σε βοηθά να βρεις την κατάλληλη απόχρωση κραγιόν για το πρόσωπό σου – Πες ναι στα σαρκώδη και ακαταμάχητα χείλη τώρα!

3. Φασόλια για την ακμή

Χρησιμοποιούνται σε κέικ, ζυμαρικά, σούπες και πολλά άλλες συνταγές, τα φασόλια mung όχι μόνο αποτελούν μεγάλο μέρος της κινεζικής διατροφής, αλλά έχουν επίσης μία ισχυρή φήμη για την καταπράυνση της ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων, όπως έρπη και εξανθήματα. Τα όσπρια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά, γεγονός που έχει οδηγήσει στη χρήση τους σε μάσκες προσώπου και άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος.

4. Πράσινο Τσάι

Η κατανάλωση τσαγιού λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στην Κίνα και αυτό γιατί έχουν κατά νου τα οφέλη ομορφιάς. Μάλιστα, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τσαγιού για διαφορετικές παθήσεις του δέρματος, αλλά το πιο δημοφιλές ήταν πάντα το πράσινο τσάι. Αντιφλεγμονώδες και γεμάτο αντιοξειδωτικά, η κατανάλωση αυτού του τύπου τσαγιού από βότανα κάθε μέρα μπορεί να έχει θετική επίδραση όχι μόνο στο δέρμα, αλλά και στη γενική ευεξία σου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 周揚青 GRACE CHOW (@gracechowwwww)

 5. He Shou Wu

Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική από το 800 μ.Χ., το He Shou Wu είναι ένα μείγμα βοτάνων που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του δέρματος, καθώς και στην πυκνότητα και την επιμήκυνση των μαλλιών. Μπορείς να το παραγγείλεις online και να ωφεληθείς προσθέτοντας απλώς 1/4 κουταλάκι του γλυκού στο πρωινό σου smoothie ή τσάι.

Τα rollers είναι πάλι στην μόδα! Πώς να αποκτήσεις το ονειρεμένο σπάσιμο στα μαλλιά σου που πάντα ζήλευες

6. Ρυζόνερο

Δεν είναι ασυνήθιστη στην Κίνα και την Κορέα η χρήση ρυζόνερου για τον καθαρισμό του δέρματος. Είναι μια παράδοση που έχει περάσει από γενιές πριν και έχει αντιφλεγμονώδη οφέλη. Μερικοί ισχυρίζονται επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση της υφής του δέρματος και να ενισχύσει τη σφριγηλότητά του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτά είναι τα 6 top Κινέζικα μυστικά ομορφιάς που θα μεταμορφώσουν το δέρμα σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα