Αυτά είναι Red Flags: Μην κάνεις τον κόπο ούτε να στείλεις το βιογραφικό σου σε αυτές τις αγγελίες

20:40 15/11/2022 - Πηγή: iPop

Είναι εύκολο να ξεχωρίσεις ένα τοξικό περιβάλλον από την αγγελία και να μην κάνεις ούτε καν τον κόπο να στείλεις το βιογραφικό σου; Υπάρχουν κάποια red flags που από μακριά φωνάζουν τοξικότητα και καλό είναι να μην τα παραλείψεις από τον ενθουσιασμό σου για την εταιρεία που μπορεί να ζητά προσωπικό αλλά και επειδή θες να φύγεις σήμερα από τη δουλειά που είσαι. Το να φύγεις δεν είναι το ζητούμενο, αλλά η μεταγραφή σου να σου δώσει πίσω

περισσότερα χρήματα και καλύτερες συνθήκες από αυτές που αφήνεις.

Καταλαβαίνοντας το τοξικό περιβάλλον από την αγγελία!

Φαντάσου τον εαυτό σου σαν ένα ποδοσφαιριστή υψηλής ποιότητας σαν το Μέσι ή τον Ρονάλντο. Η κάθε μεταγραφή του σήμαινε κάτι για εκείνους και είχε αντίκτυπο στην φήμη τους, στην αξία που έδωσαν στην ομάδα που πήγαν και φυσικά στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Κάπως έτσι να σκέφτεσαι την επαγγελματική σου πορεία. Ακόμα και αν τώρα είσαι στο ξεκίνημα, δεν έχεις ακόμα όλες τις βάσεις, μην κάνεις κινήσεις χωρίς νόημα, χωρίς να σημαίνουν κάτι για σένα και την πορεία σου. Το θέμα της επιβίωσης είναι ζωτικής σημασίας και αυτό είναι το σημαντικότερο φυσικά, όμως δεν σημαίνει ότι θα πάμε όπου να ‘ναι για δουλειά και να τρέχουμε μετά να μαζεύουμε τα ασυμμάζευτα, με θεραπείες και με ώρες να διορθώσουμε όλα αυτά που πάνε ενάντια στις αξίες μας καθημερινά.

PexelsΟι αγγελίες που θα πρέπει να σε υποψιάζουνΑγγελίες που δεν ζητούν ακριβή προσόντα για τη θέση, αλλά λένε: Χιούμορ, ανοιχτό πνεύμα, ευχάριστη προσωπικότητα. Μάλιστα. Δεν θέλεις δηλαδή, ούτε κάποια skills που αποκτάς στη σχολή ή σε κάποια άλλη δουλειά ως προυπηρεσία. Θέλεις όμως έναν ευχάριστο άνθρωπο με χιούμορ. Μήπως θέλεις stand up κωμικό για τη θέση; Τεράστιο εύρος μισθού. Υπάρχουν αγγελίες που γράφουν τον μισθό που πληρώνουν. Αν το εύρος είναι της τάξεως των 200€ δηλαδή, από 600-800€ είναι οκ. Αν όμως σου λέει ότι η θέση πληρώνεται από 600-2000€ κάτι βρωμάει στην υπόθεση.Μια τεράστια λίστα με προσόντα. Όσο περισσότερα ζητάει τόσο περισσότερο λογικά θα κάνει τη ζωή σου κόλαση ο εργοδότης. Ποιο επαγγελματικό καπέλο είναι αυτό για το οποίο σε προσλαμβάνουν; Δεν είμαστε πολυεργαλεία ούτε μπορούμε να μοιράσουμε το 8ωρο σε 1000 κομμάτια για να τα καταφέρουμε όλα. Αν χρειάζεσαι δύο διαφορετικούς υπαλλήλους για δύο διαφορετικές δουλειές πρέπει να προσλάβεις και άλλον έναν.Λέξεις με τσιτάτα, λογοπαίγνια, χιουμοριστικό περιεχόμενο. Όχι δεν θέλω να ζητάς: Γκουρού συγγραφής άρθρων, μάστορα στους τίτλους και μάγο περιεχομένου. Καλό είναι οι αγγελίες να κρατούν μια ωριμότητα στο επαγγελματικό επίπεδο. Όταν οι περιγραφές θέσεων εργασίας είναι πολύ χαριτωμένες ή περίεργες, είναι μια ξεκάθαρη κόκκινη σημαία ότι ο οργανισμός προσπαθεί πολύ σκληρά και δεν ξέρουν ποιοι είναι αλλά προσπαθούν να απευθυνθούν στην πιο ανώριμη πλευρά κάποιου.Μη ξεκάθαρο ωράριο, ειδικά στις πολυεθνικές. Το γεγονός ότι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ξημερώνει την ώρα που εγώ σχολάω, σημαίνει προφανώς υπερωρίες σε κάποιες εταιρείες. Αν θες να συγχρονιστούν οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε άλλο έδαφος, θα πρέπει να αλλάξει το ωράριο και των δύο πλευρών ώστε να συναντηθούν και οι δύο. Δεν είναι φυσιολογικό να εργάζεσαι 10-12 ώρες για να απαντάς σε e-mail zoom meetings με τους Αμερικανούς συναδέλφους σου.Αγχωτικές λέξεις και γλώσσα που μιλά για το επείγον: Για παράδειγμα «περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς», «πυρετώδης ρυθμός», «υψηλή ικανότητα», «διαχειρίζεται καλά το άγχος», «δουλεύει καλά υπό πίεση» και παραλλαγές αυτών μαρτυρούν ότι οι εργαζόμενοι εκεί δεν περνάνε καλά.Ξεκάθαρα τα πράγματα

Δεν ζητάμε πολλά, παρά μόνο ειλικρίνεια, σεβασμό και υγιή εργασιακά περιβάλλοντα. Εσύ που γράφεις τις αγγελίες σου με αυτόν τον τρόπο ξέρεις τις αδυναμίες που έχει η εργασία σου, ξέρεις ότι το προσωπικό δεν περνάει καλά στην δουλειά και πρέπει να κρύψεις πίσω από τις λέξεις ωραιοποιημένες αλήθειες. Όχι δεν αξίζει σε κανέναν αυτό. Αν θες μπορείς να αλλάξεις στα σημεία που βλέπεις και ξέρεις ότι είναι δυσλειτουργικά ώστε να γίνει η δουλειά σου καλά και να αυξηθούν η εργασιακή απόδοση και παράλληλα τα οικονομικά σου.

Σε αυτές τις εταιρείες δεν χρειάζεται να στείλεις βιογραφικό, πήγαινε παρακάτω, δεν χάνεις τίποτα!

Τα SOS σημάδια για να εντοπίσεις ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον από τη συνέντευξη και να φύγεις μακριά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτά είναι Red Flags: Μην κάνεις τον κόπο ούτε να στείλεις το βιογραφικό σου σε αυτές τις αγγελίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτά, Red Flags,afta, Red Flags