Το πολύκροτο βασιλικό διαζύγιο και η επιμέλεια του Γουίλιαμ και του Χάρι- Τι φοβόταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ποιο γεγονός σημάδεψε την παιδική της ηλικία;

19:55 15/11/2022 - Πηγή: iPop

Η νέα σεζόν του «The Crown» έχει γίνει πια η αγαπημένη μας συνήθεια. Η σειρά σε αυτήν φάση ασχολείται με το τέλος της σχέσης Καρόλου-Νταϊάνας και μας διηγείται πώς το ονειρικό παραμύθι κατέληξε σε έναν διαλυμένο γάμο. Ωστόσο, το Netflix παρέλειψε να αναφερθεί στις λεπτομέρειες του πολύκροτου βασιλικού διαζυγίου, με αποτέλεσμα να μας δημιουργηθούν ορισμένες απορίες. Γιατί η Νταϊάνα φοβόταν ότι θα της πάρουν τους γιους της και τι πραγματικά θα συνέβαινε

στα παιδιά μετά το διαζύγιο Καρόλου-Νταϊάνας;

Καθώς ο γάμος τους άρχισε να καταρρέει, η πριγκίπισσα ανησυχούσε ότι η υποστήριξη της γιαγιάς της στον Κάρολο θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα να αναλάβει αυτός την επιμέλεια των παιδιών, όπως ακριβώς είχε κάνει και ο πατέρας της όταν χώρισαν οι γονείς της.

Ο φόβος της Νταϊάνα ότι θα ξαναζήσει τον ίδιο εφιάλτη View this post on Instagram

A post shared by Lady Diana, Princess of Wales (@lady.diana._)

Πώς γνωρίστηκε ο Κάρολος με την Νταϊάνα; Η πρώτη γνωριμία που είδαμε στο The Crown δεν είναι ακριβώς αληθινή…

Ο Κάρολος είχε βρει έναν απροσδόκητο σύμμαχο στο πρόσωπο της γιαγιάς της Νταϊάνα, την Λαίδη Φερμόι. Μάλιστα, ο πρίγκιπας της έγραφε συνεχώς για τα προβλήματά του με την γυναίκα του. Ήξερε ότι θα είχε την συμπάθειά της καθώς η Λαίδη Φερμόι ήταν δια βίου φίλη της Αυτού Μεγαλειότητος, του στενότερου δηλαδή συμμάχου του στη Βασιλική Οικογένεια.

Χρόνια νωρίτερα, η ίδια Λαίδη Φερμόι, είχε υποστηρίξει τον γαμπρό της, Τζόνι Σπένσερ, στην αγωγή διαζυγίου του εναντίον της κόρης της, της μητέρας της Νταϊάνα, Φράνσις. Δίνοντας κατάθεση στο οικογενειακό δικαστήριο, βοήθησε να πείσει τον δικαστή να δώσει την επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών, συμπεριλαμβανομένης και της Νταϊάνα σε αυτόν.

«Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πονούσε που η μητέρα μου έπαιρνε την άλλη πλευρά εναντίον μου», είπε αργότερα η Φράνσις.

Έχοντας αυτά τα βιώματα ως παιδί, είναι εύκολο πια να καταλάβουμε τον ψυχισμό της αγαπημένης πριγκίπισσας. Η Νταϊάνα φοβόταν ότι η ιστορία θα μπορούσε να επαναληφθεί, με πρωταγωνιστή αυτή την φορά την ίδια.

Τι αναφέρει ο βασιλικός νόμος όσον αφορά την επιμέλεια των παιδιών;

Στην πραγματικότητα, με την έκδοση του διαζυγίου η επιμέλεια μοιράζεται ανάμεσα στους γονείς ή και σε έναν από τους δυο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις των απλών θνητών. Όταν το διαζύγιο αφορά μέλη της Βασιλικής Οικογένειας -και πόσο μάλλον τους διαδόχους του Βρετανικού θρόνου- τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Τα βασιλικά μωρά ανήκουν στο Στέμμα. Τεχνικά αλλά και νομικά, τα παιδιά της πριγκίπισσας ήταν «κτήμα» του Μονάρχη. Επομένως, μετά από τον χωρισμό της με τον Κάρολο, η Νταϊάνα θα ήταν ελεύθερη να ζήσει όπου αυτή επιθυμεί, αλλά τα παιδιά της όχι. Σχεδόν σίγουρα, ο Γουίλιαμ και ο Χάρι θα παρέμεναν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ή χωρίς τη μητέρα τους.

Όλα ξεκίνησαν το 1717, αφού ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ είχε μια μεγάλη διαφωνία με τον γιο του, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, για τα παιδιά του τελευταίου. Ο βασιλιάς έθεσε το ζήτημα της επιμέλειας στους δικαστές. Δέκα από τους δώδεκα δικαστές αποφάνθηκαν ότι «το δικαίωμα επίβλεψης του βασιλιά εκτείνεται στα εγγόνια του και αυτό το δικαίωμα ανήκει στην Αυτού Μεγαλειότητα, Βασιλιά του Βασιλείου, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ζωής του πατέρα τους».

Αδημοσίευτες φωτογραφίες της Πριγκίπισσας Νταϊάνα μας θυμίζουν γιατί τη θαυμάζουμε μέχρι και σήμερα για το στιλ της

Ποια ήταν η τελική συμφωνία για τα παιδιά μετά το διαζύγιο Καρόλου-Νταϊάνας; View this post on Instagram

A post shared by Lady Diana, Princess of Wales (@lady.diana._)

Η Νταϊάνα και ο Κάρολος είχαν χωρίσει επίσημα για περισσότερα από τρία χρόνια και προσπαθούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το διαζυγίου τους. Για αρκετό διάστημα, οι διαπραγματεύσεις είχαν βαλτώσει σε οργισμένες απαιτήσεις και αντεγκλήσεις. Ωστόσο, τελικά οι δυο τους κατέληξαν σε μια φιλική διευθέτηση.

Η συμφωνία έδινε στην Νταϊάνα και τον Κάρολο ίση πρόσβαση στα παιδιά τους, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον αδερφό του, πρίγκιπα Χάρι. Τα παιδιά θα περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος του έτους στο οικοτροφείο, στο οποίο φοιτούσαν, ενώ θα έκαναν διακοπές με κάθε γονέα ξεχωριστά.

Η σκοτεινή ιστορία πίσω από την εκρηκτική συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana στο BBC – Όσα αποκάλυψε το The Crown

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το πολύκροτο βασιλικό διαζύγιο και η επιμέλεια του Γουίλιαμ και του Χάρι- Τι φοβόταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ποιο γεγονός σημάδεψε την παιδική της ηλικία; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα